Isolatie

Gaat u isoleren? Geniet van de steunmaatregelen

Wie in isolatie investeert, kan een beroep doen op diverse steunmaatregelen:

- De federale overheid voorziet een belastingvermindering voor investeringen die erop zijn gericht om minder energie te verbruiken en dus minder CO2-uitstoot te veroorzaken.

- Het Vlaams Gewest geeft voor isolatiewerken een renovatiepremie en een verbeteringspremie. Het voorbije jaar heeft de Vlaamse overheid een aantal nieuwe premies ingevoerd: de dakisolatiepremie, en de premie voor niet-belastingbetalers.

- Alle distributienetbeheerders zijn verplicht om een REG (Rationeel Energie Gebruik)-actieplan op te stellen. Iedere netbeheerder mag zelf kiezen voor welke maatregelen hij premies wil toekennen. Hij bepaalt ook zelf de voorwaarden waaraan moet worden voldaan. Hij kan de premies daarenboven wijzigen: sommige kan hij in de loop van het jaar stopzetten, andere invoeren.

- Ook veel Vlaamse gemeenten en provinciebesturen voorzien premies voor investeringen in isolatie. De soort en hoogte van de premies en de specifieke voorwaarden verschillen sterk van gemeente tot gemeente en van provincie tot provincie.

Een overzicht van alle steunmaatregelen is te vinden op de websites www.energiesparen.be en www.premiezoeker.be.