Nieuwbouw

Poperinge zoekt bouwer/uitbater zwembadcafetaria

Op 1 juli 2016 opent het gloednieuwe sport- en recreatiebad De Kouter de deuren. Met een sterk aanbod voor zowel recreatieve als sportzwemmers, als liefhebbers van welness mikt Poperinge op 250.000 tot 300.000 bezoekers per jaar. Poperinge is nog op zoek naar een investeerder die aanpalend de cafetaria wil bouwen én uitbaten, eventueel uitgebreid met een recreatieve infrastructuur. Kandidaten kunnen tot 29 januari 2016 een offerte indienen.

Het Autonoom Gemeentebedrijf (AGB) De Kouter bouwt in opdracht van de stad Poperinge in de Bruggestraat 42 een nieuw sport- en recreatiebad met focus op recreatie en welness. Dankzij deze attractieve infrastructuur durft Poperinge dromen van een verdubbeling van het bezoekersaantal van het vroegere zwembad op die plaats. School-, baantjeszwemmen én recreatie laten een capaciteit tot meer dan 300.000 bezoekers per jaar toe.

Poperinge zoekt bouwer/uitbater zwembadcafetaria
Het nieuwe zwembad in aanbouw

AGB De Kouter lanceerde zopas een oproep tot kandidaat-investeerders om voor dat gloednieuwe bad een cafetaria te bouwen, die uiteraard een schitterend zicht op het hele zwembad biedt. Tegelijk dient de investeerder het nodige sanitair voor de inkomhal van het bad te voorzien. Facultatief is er tot 2.000 vierkante meter beschikbaar voor recreatieve infrastructuur, ook te bouwen en uit te baten door de investeerder. Parking en omgevingswerken zijn ten laste van het AGB.

Wie de opdracht binnenhaalt, sluit met AGB De Kouter een concessieovereenkomst voor 30 jaar (ev. tweemaal te verlengen met 10 jaar) af en krijgt opstalrecht voor de grond.

Kandidaat-investeerders kunnen een bezoek brengen aan de site op maandag 14 december om 10u. De offertes dienen AGB De Kouter te bereiken tegen uiterlijk vrijdag 29 januari om 12u. Meer info over het bestek en de opmaak van de offerte is te verkrijgen bij AGB De Kouter, Grote Markt 1, 8970 Poperinge, jurgen.vanlerberghe@poperinge.be

Poperinge zoekt bouwer/uitbater zwembadcafetaria
Het nieuwe zwembad van Poperingen opent op 1 juli 2016

Ook interessant