Nieuwbouw

Europese expansie David Lloyd Leisure Group start in Antwerpen

De Britse David Lloyd Leisure Group geeft vandaag het startschot van haar Europese expansie met de officiële inhuldiging van de bouwwerken van een nieuwe club in Antwerpen. David Lloyd investeerde 13 miljoen voor de renovatie van een bestaande tennis hall en een nieuwbouw op het domein Ter Elst in Edegem. Voor de opening van de nieuwe club in Antwerpen werft David Lloyd een 70tal nieuwe medewerkers aan en zorgt het ook voor indirecte tewerkstelling van tientallen zelfstandigen. Burgemeester Koen Metsu en schepen van sport voor de stad Antwerpen Bruno Peeters huldigen vandaag de bouwwerken officieel in. De nieuwe club opent haar deuren in het voorjaar van 2016.

Sporten als sociaal gebeuren

De David Lloyd Leisure Group opende in 2004 zijn eerste Belgische club in Ukkel in het kasteel Viola Cornuta. Vanuit zijn specifieke bedrijfsfilosofie speelt David Lloyd in op de trend om steeds gezonder te gaan leven, meer te sporten, een goede work-life balance te ontwikkelen en voldoende ‘quality-time’ te hebben met het gezin.

‘David Lloyd positioneert zich anders dan de ‘gewone’ sportclubs. De individualistische benadering van sport beoefenen is ons geheel vreemd’, zegt Bert Vandewaetere, Directeur David Lloyd Antwerpen. ‘Wij willen de waarde van sport als sociaal gebeuren opnieuw doen herleven. We richten ons tot hardwerkende ouders die in hun schaarse vrije tijd willen sporten met hun gezin. David Lloyd is geschoeid op de leest van de Engelse country club: een club in een groene omgeving waar alle gezinsleden hun gading kunnen vinden, ongeacht hun leeftijd,’ gaat Bert Vandewaetere verder.

Exclusieve infrastructuur en persoonlijke begeleiding

Voor de opening van een tweede club in België koos David Lloyd voor het vermaarde Hof Ter Elst in Edegem. Bij de geplande opening in het voorjaar van 2016 zal het nieuwe sport- en relaxatiecomplex 5100m² beslaan en acht tennisterreinen (4 binnenbanen en 4 buitenbanen), een moderne fitnesszaal, een speciale spin studio, binnen- en buitenzwembad, een ultramoderne relaxatieruimte met hydrospa, stoomcabines en sauna's herbergen. Verder is de club voorzien van extra faciliteiten, waar het hele gezin uitgebreid van kan genieten: een binnenspeelzaal voor kinderen, een lounge voor volwassenen met Business Hub en DLicious café-bar.

Daarnaast investeert David Lloyd ook intensief in begeleiders, sportcoachen en gepersonaliseerde programma’s die de clubleden helpen om via groeps- of privélessen hun gezondheids- en fitness objectieven te realiseren.

‘We worden steeds veeleisender op gebied van gezondheid en persoonlijk welzijn. Daarom hebben we al onze sportruimtes aangepast aan de versterkte focus op gepersonaliseerde programma’s en werken we voor alle sportdisciplines en diensten met deskundige personal trainers, zegt Bert Vandewaetere, Directeur David Lloyd Antwerpen.

Europese expansie David Lloyd Leisure Group start in Antwerpen

Aandacht voor de jongste generatie

David Lloyd investeert ook in de jongste generatie met kinderopvang voor de allerkleinsten en het ‘All Stars junior tennis- en zwem programma’. In dit programma leidt een team van gekwalificeerde trainers kinderen en jongeren op tot volleerde tennisspelers en zwemmers. Het ‘All Stars’ programma resulteerde reeds vaak in het ontdekken van nieuwe talenten.

Verbondenheid met lokale gemeenschap

Net zoals in andere landen streeft David Lloyd ernaar om sterke relaties uit te bouwen met de lokale gemeenschap.

“Onze nieuwe club in Antwerpen zal een prachtig voorbeeld zijn van David Lloyd ’s kerndoelen: het aanbieden van ongeëvenaarde faciliteiten, innovatieve producten en wereldklasse expertise voor het hele gezin door hooggekwalificeerde professionals, die gericht zijn op het stimuleren en ondersteunen van de leden, besluit Bert Vandewaetere,Directeur David Lloyd Antwerpen.

Ook interessant