Kapel zoekt goddelijke uitbaters

  BE   19 december 2014 Bron: King George
Kapel zoekt goddelijke uitbaters
De Boudelo-abdij in het centrum van Gent krijgt vanaf de tweede helft van 2015 een unieke nieuwe bestemming. De Holy Food Market, een foodconcept geïnspireerd door de voedselmarkthallen in Barcelona, Rotterdam en Kopenhagen, gaat het historische pand weer tot leven brengen met foodstands en een kosmopolitische bar. Daarvoor zijn initiatiefnemer Ladislas Leys en conceptontwikkelaar King George nog wel op zoek naar twaalf enthousiaste, creatieve horeca-evangelisten die in de kerk hun eigen ruimte willen uitbaten.

In hartje Gent staat de historische zeventiende-eeuwse Abdij van Boudelo. De voormalige kerk, klooster, bibliotheek en kunstcampus kijkt, na een periode van leegstand, naar een nieuwe toekomst als restaurant en foodmarkt onder de naam Holy Food Market. Wereldwijd zie je deze markthallen ontstaan, een verlengde van de foodtrucktrend die deze zomer flink populair was. De consument wil verantwoorde producten en keuze uit meer speciale gerechten. Bij foodconcepten zoals de markthallen en trucks kun je bij elke aanbieder terecht voor het meest geperfectioneerde product met vaak lokale ingrediënten. En dat je voor een complete maaltijd langs meerdere kraampjes moet lopen, maakt het eigenlijk alleen maar leuker. De keuze en de kleinschaligheid blijken hierbij grote troeven te zijn.

Holy foodies gezocht

Voor ondernemers zijn de markt en foodtruck-concepten ook een mooie kans, want het ondernemen in de horeca wordt voor trappelende starters een stuk laagdrempeliger. Naar zulke enthousiastelingen zijn Ladislas Leys en het creatieve bureau King George, dat het concept uitwerkt, dan ook op zoek. Ondernemers die een grensverleggend product te bieden hebben en de beste zijn in hun soort. Door middel van een selectieprocedure zullen Leys en King George de uniekste concepten eruit filteren en zo een hemelse selectie food and beverages presenteren.

Het nieuwe uit eten gaan

Holy Food MarketDe ondernemers krijgen een eigen ruimte van zo’n vier op vijf meter in de Holy Food Market waar ze hun business kunnen opzetten. In de middenbeuk van de kerk wordt een toffe zitruimte ingericht waar de consumenten kunnen eten. Op de eerste verdieping van de kapel wordt bovendien een kosmopolitische bar ingericht. Met een heuse champagne- en ginbar is dit een extra trekpleister voor het concept, waar de uitbaters van de stands ook wel bij varen.

Kortom, Holy Food Market wordt het nieuwe culinaire mekka in Gent en een hotspot met veel potentieel. Enthousiastelingen die zich willen melden, kunnen voor meer informatie terecht op www.holyfoodmarket.be. Hou deze website in de gaten voor de laatste ontwikkelingen van het concept.

Holy Food Market

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo