Energie

Plaatsing van een ondergrondse gastank – hoe gaat dit in zijn werk?

Plaatsing van een ondergrondse gastank – hoe gaat dit in zijn werk?
Wist je dat een propaangasinstallatie een interessant alternatief is voor stookolie als je niet kan aansluiten op het aardgasnetwerk? En wist je dat propaangas wordt opgeslagen in een bovengrondse of ondergrondse gastank? En wist je al dat een ondergrondse gastank op amper 3 uurtjes tijd kan worden geïnstalleerd in jouw tuin?
Was je antwoord op bovenstaande vragen altijd ‘neen’? Geen probleem, wij leggen het even voor jou uit!

Wat is propaangas?

Propaangas is een Liquefied Petroleum Gas en dat staat voor vloeibaar petroleumgas, ook wel gekend als koolwaterstofgas. Propaangas kan worden opgeslagen in gasflessen en in gastanks (bovengronds of ondergronds). Propaangas opgeslagen in een tank is een veelzijdige energiebron die geschikt is voor alle huishoudelijke toepassingen, net zoals aardgas. Zo kan je propaan in je woning gebruiken voor je centrale verwarming, sanitair warm water en je gasfornuis. Propaangas kan ook worden opgeslagen in gasflessen voor je barbecue, om te koken in je caravan of op je woning mee te verwarmen.

Maar in dit artikel leggen we even de focus op propaangastanks.

Plaatsing van een ondergrondse gastank – hoe gaat dit in zijn werk?

Wat zijn de voordelen van propaangas?

Duurzaam bouwen en verbouwen wordt nu steeds belangrijker. En een zo laag mogelijke energievraag voor de verwarming van zowel je woning als je sanitair warm water spelen hierin een cruciale rol. Vandaar ook de stijgende populariteit van de warmtepomp de afgelopen jaren. Maar de impact van de recente afschaffing van de terugdraaiende teller en ook de zware investeringskosten van een dergelijke installatie zijn nu niet meer te ontkennen. Er is een tendens naar het combineren van een fossiele brandstof, zoals propaangas, met een hernieuwbare toepassing.

Hoe verloopt een propaangasinstallatie?

De volledige opstart van een propaangasinstallatie bestaat uit verschillende stappen. Een gasadviseur van Primagaz komt eerst ter plaatse bij jouw woning om te kijken welke propaangastank het best beschikt is voor jouw locatie, want aan de plaatsing zijn een aantal veiligheidsafstanden verbonden. Eenmaal er is gekozen voor een bovengrondse of ondergrondse tank, kan de plaatsing worden ingepland. Vervolgens moeten de gasleidingen vanuit de propaantank naar je woning worden gelegd en dan rest enkel nog het vullen van de tank.

Klinkt dat allemaal best complex? Dat is niet nodig, want Primagaz regelt de installatie van je tank van A tot Z. Zo wordt een ondergrondse gastank in amper 3 uurtjes tijd bij je thuis geplaatst. Maar beelden zeggen meer dan 1.000 woorden, dus kijk zeker naar deze video waarin het volledige plaatsingsproces wordt getoond.


Plaatsing van een ondergrondse gastank – hoe gaat dit in zijn werk?

Hoe kan je kiezen voor propaan van Primagaz?

Ben je helemaal overtuigd en ben je benieuwd welke oplossing op propaan geschikt is voor jouw woning? Doorloop dan zeker onze test. Heb je concrete vragen of wil je graag een indicatie van de prijs? Download onze infobrochure of neem contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

Plaatsing van een ondergrondse gastank – hoe gaat dit in zijn werk?