Vastgoed

Paramaribo dreigt van de werelderfgoedlijst te vallen

De cultuurorganisatie van de VN, Unesco, dreigt de historische binnenstad van Paramaribo van de Werelderfgoedlijst af te halen omdat te veel van de karakteristieke houten gebouwen in vervallen staat verkeren. De toerismesector van Suriname waarschuwt de eigen overheid voor de gevolgen. Volgens Ernie de Vries, voorzitter van de Tourism Union Of the Republic of Suriname (TOURS), is het voor het toerisme van groot belang dat de binnenstad uit de koloniale tijd op de Werelderfgoedlijst blijft staan.

Suriname heeft verder geen internationaal bekende gebouwen van allure waar toeristen op afkomen, aldus de voorzitter.

“Wij hebben in Suriname geen toren van Pisa of een Vrijheidsbeeld of andere interessante zaken op het gebied van erfgoed. En die gaan we ook niet krijgen ook. Daarom is die Unesco-status zo belangrijk. Het wekt positieve gevoelens bij de toeristen”, licht De Vries toe.

De Surinaamse overheid heeft van de Unesco twee maanden de tijd gekregen om een aantal aanbevelingen van uit te voeren. Volgens Stanley Sidoel, directeur Cultuur van het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling, zal Suriname er alles aan doen om de status te behouden.

“We hebben nota genomen van de aanbevelingen en we gaan er serieus mee om. Dat hebben we ook aan het Unesco Werelderfgoedcomité laten weten”, aldus Sidoel.

Ook interessant