Op vakantie? Regel dit voordat je weg gaat!

8 juli 2019 Bron: Bouw & Wonen
Op vakantie? Regel dit voordat je weg gaat!
Staat de vakantie weer voor de deur? Kijk dan hoe jij gedurende de vakantie maximaal kunt besparen op je energiekosten. Het zou immers zonde zijn om geld uit te geven terwijl je er niet eens bij bent. Check voordat je weg gaat dus deze tips!

Leeg de koelkast

Koelkasten en vriezers zijn de nummer ťťn stroomvreters op het moment dat je weg bent. Het is zonde voor zowel het milieu als de portemonnee als je deze voor niets laat koelen. Kortom, stekker eruit en van te voren opeten wat erin zit. Een koelkast die vier weken uitstaat bespaart in een gemiddeld gezin in deze periode 4 euro.

Schakel alle kleine mee eters uit

Door de stekkers uit al je apparaten te trekken kunnen deze geen kleine hoeveelheden stroom meer verbruiken. Denk hierbij aan je radio, waterkoker, televisie, magnetron en ga zo maar door. Al deze apparaten verbruiken los van elkaar amper iets maar met elkaar kan dit je gedurende je vakantie al snel een paar euro schelen. Uiteraard verschilt dit per gebruiker.

Draai de thermostaat omlaag

Stiekem worden we er allemaal vrolijk van: terwijl jij in de zon op je vakantieadres zit regent het thuis pijpestelen en is het fris. Alhoewel, weet je zeker dat je de thermostaat onder de 17 graden hebt gezet? Anders wordt voor niks je huis verwarmd en betaal je voor dit onnodige energieverbruik. Zet de temperatuur daarom op 10 graden voordat je vertrekt. Dan slaat de kachel niet aan als het wat frisser is in Nederland. Heb je overigens nog een boiler om je water op te warmen, zet deze dan ook uit als je op vakantie gaat. Anders blijft de boiler het water verwarmen terwijl je thuis de komende weken toch geen warme douche neemt. Dit scheelt weer de nodige gas kosten.

Bespaar op je energiekosten

Voor een extra zakcentje tijdens je vakantie helpt het overstappen van energieleverancier. Met een overstap besparen Nederlanders gemiddeld zoín Ä250,-per jaar. Je krijgt namelijk vaak een hoge welkomstkorting en daarnaast vind je door online je energie te vergelijken de beste aanbiedingen van energieleveranciers met actietarieven. Kies je ook nog eens voor groene energie, dan ben je ťn slim ťn duurzaam bezig. Benieuwd wat jij kan besparen? Vul de energievergelijker in en vraag direct online het beste aanbod aan.

energieprijzen vergelijken

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Hypotheek.be
  • Loxone
  • bouwinfo