Ontdek het mooiste huis in Vlaanderen

22 mei 2018 Bron: Bouw & Wonen Verstuur
Ontdek het mooiste huis in Vlaanderen
Het is algemeen geweten dat de Vlaming met een baksteen in de maag geboren is. We spenderen dan ook veel tijd en geld aan het comfort en de uitstraling van onze woning. Wij weten alvast wie volgens zijn omgeving het mooiste huis van Vlaanderen heeft! Sinds vorige week staat het mooiste huis van Vlaanderen in Melle. Als we de buren, vrienden en familie van de familie Vandenbroeck mogen geloven tenminste. Het is gelegen in een rustige woonwijk en staat er al 23 jaar. Sinds kort is het echter getransformeerd tot een huis dat de aandacht van elke voorbijganger weet te trekken.

De familie Vandenbroeck kocht het huis 3 jaar geleden en heeft het langzaamaan opgeknapt. Ze investeerden in een nieuwe keuken, badkamer, isolatie en zijn nu aan het kijken voor zonnepanelen. Het laatste karwei, een dakreiniging, was de kers op de taart. Hierdoor ziet het huis er weer zo goed als nieuw uit!
Wij lieten Patrick Vandenbroeck, fiere eigenaar, aan het woord:

Waarom heb je je dak laten reinigen?

Ontdek het mooiste huis in VlaanderenHet dak was niet meer van de jongste maar buiten al het mos op onze dakpannen, was het nog in uitstekende staat. Dat dachten we toch. Totdat een goede vriend van me zei dat ik toch moest opletten omdat mos en algen de dakbedekking poreus maken en we zo een grote kans liepen op scheurtjes en lekken in het dak. Na wat opzoekingswerk bleek zijn uitleg te kloppen. Toen besliste ik er iets aan te doen voor het te laat was!

Het mooiste huis van Vlaanderen?

Ontdek het mooiste huis in Vlaanderen

Hoe heb je de juiste vakman gevonden?

Op het internet werd ik geconfronteerd met een wildgroei aan bedrijfjes gespecialiseerd in dakontmossing. Ik wist niet meteen met wie van hen ik contact zou moeten opnemen, dus heb ik eerst zelf naar informatie gezocht. Uiteindelijk ben ik op de site van Kwotea terecht gekomen. Ik vulde mijn contactgegevens in en één dag later werd ik gecontacteerd om een afspraak te maken met een dakreinigingsfirma voor een gratis dakanalyse en een vrijblijvende offerte. De vakman die de week erna langs kwam informeerde me over de techniek en producten die ze zouden gebruiken en bezorgde me bovendien een zeer voordelige offerte.

Hoe ging de dakreiniging in zijn werk?

Enkele weken na de opmaak van de offerte kon mijn dakreiniging beginnen. De eerste stap in het proces was een voorbereidingsfase. Er werd een biologisch mosdodend product aangebracht dat twee weken moest inwerken op het mos en de algen. Na deze twee weken startte de firma met de uiteindelijke reiniging van mijn dak. Om schade aan de dakpannen te voorkomen werd er gewerkt met hogedrukreiniger, waarvan de druk kan worden aangepast. Achteraf werd er een preventieve anti-moslaag aangebracht om de terugkeer van mos te voorkomen. Deze anti-moslaag heeft eerst nog een tijdje moeten inwerken, waarna de firma voor een laatste keer terugkwam.

Ontdek het mooiste huis in Vlaanderen


Uit de dakanalyse, die bij de opmaak van de offerte gratis uitgevoerd werd, bleek dat een serieus aantal van mijn dakpannen poreus waren geworden. Maar ook voor dit probleem was er een oplossing! Mijn dak werd van een coatinglaag voorzien om het extra te beschermen. De firma heeft dus niet alleen mijn dak gereinigd, ze hebben het ook weer gezond gemaakt zodat het nog jaren meekan. Het ziet er weer uit zoals nieuw! Aangezien mijn huis ouder is dan 10 jaar, liet Kwotea mij trouwens weten dat ik kon genieten van een verlaagd BTW-tarief van 6%. Een leuk extraatje dus!

Ontdek het mooiste huis in Vlaanderen

Dus je bent tevreden over het resultaat?

Zeker! Ik heb al veel complimenten gekregen van mijn buren en familie over mijn “nieuwe” dak. Sommigen hebben ondertussen zelf al een afspraak gemaakt voor een dakreiniging. Verder geeft me het een goed gevoel te weten dat mijn dak nog lang zal meegaan. Het sluit trouwens volledig aan bij mijn volgende investering. Ik ben van plan om een systeem voor regenwaterrecuperatie aan te schaffen. De kans op vervuild regenwater of verstopping van regenpijpen en dakgoten is dus al van de baan door de dakreiniging.

Ontdek het mooiste huis in Vlaanderen

Hier zijn vlug nog enkele voordelen van dakreiniging:

 • Waardestijging van woning
  Een proper, verzorgd huis is meer waard. Een mooi dak geeft de buitenkant van je huis meer uitstraling en waarde!

 • Veilige recuperatie van regenwater
  Als het mos en vuil worden weggehaald dan voorkom je opstoppingen van regenpijpen en dakgoten. Het regenwater kan dus vlotter door en brengt geen vuil meer met zich mee.

 • Visuele opwaardering
  Na de reiniging zal je dak er als nieuw uitzien.
  Een proper dak geeft een extraatje aan je woning.

 • Levensduur en conditie dak
  Door een reiniging en preventieve behandeling verkeert jouw dak in topconditie en zal het veel langer mee gaan. Dakreiniging is dus een slimme, duurzame investering

Wil jij net zoals Patrick profiteren van een dakreiniging?

Geef je dak een flinke schrobbeurt en geniet van een gezond en mooi dak! Vraag gratis en vrijblijvend een offerte via onderstaande knop.

Ontdek het mooiste huis in Vlaanderen


Dakreiniging is mogelijk op elk type dak. Of je nu een plat of hellend dak hebt met daarop leien, EPDM of een andere bodem, het kan ook bij jou. Zelfs op daken met zonnepanelen!


* Dit artikel werd geschreven aan de hand van een echte getuigenis.

Lees ook:

Verstuur
 • Bouw & Wonen Partners:
 • Recticel
 • Wienerberger
 • Loxone
 • bouwinfo