Kijk jij deze zomer uit op een proper dak?

  BE   26 juli 2017 Bron: Bouw & Wonen 1 634 keer gelezen
Kijk jij deze zomer uit op een proper dak?
De zomer is volop aan de gang en we vertoeven regelmatig in de tuin als het weer het toelaat. Het is natuurlijk aangenamer om op een proper dak uit te kijken tijdens een gezellige BBQ of tuinfeest.
Na de herfst en winter met heel wat wind en regen zijn er helaas erg veel daken in Vlaanderen nog bezaaid met vuil en mos. Deze geven niet alleen een onverzorgde indruk aan je woning, het is ook nog eens erg slecht voor je dak zelf.

Wist je dat de zomerperiode dé ideale periode is om je dak te laten reinigen? Na de zomermaanden worden daken niet meer gereinigd en moet je dus tot volgend jaar wachten op je proper dak. Zorg er dus voor dat je dak proper en beschermd is voor de herfst begint.
Meer informatie over dakontmossing vind je hier.

Je dak reinigen is je dak beschermen

Vuil dat langdurig op je dak aanwezig blijft, zoals mossen en algen, maken je dakpannen poreus. Bij vriesweer kunnen de pannen hierdoor gaan barsten waardoor scheurtjes ontstaan. Meerdere scheurtjes in de structuur van je dak kunnen zo een lek veroorzaken.

Daarnaast kunnen bladeren, mossen en ander vuil ook je regenpijpen en dakgoten verstoppen. Om dergelijke schade aan je dak te voorkomen, is het aan te raden je dak op regelmatige basis te laten reinigen.

Bij professionale dakontmossing wordt alle vuil en mos van je dak verwijderd. Bovendien wordt er bij een degelijke reiniging ook een beschermende coating op je dak aangebracht. Die zorgt ervoor dat vuil zich minder snel kan hechten aan het dak in de toekomst. Zo blijft je dak langer schoon en beschermd tegen mossen en algen.

Om de levensduur van je dak te garanderen, is het belangrijk dat je jouw dak regelmatig laat reinigen. Zo voorkom je dat er herstellingen aan je dak moeten worden uitgevoerd. Daarnaast isoleert je dak ook beter wanneer het proper is. Dit is belangrijk om ervoor te zorgen dat er geen warmteverlies in je woning kan optreden.

Hoe wordt je dak gereinigd?

Stap 1: Voorbereidingsfase
De expert in dakreiniging analyseert eerst en vooral de toestand van je dak. Op basis van de hardnekkigheid van het vuil en de afwerking van je dak wordt zo een geschikte reiniging bepaald.

Stap 2: Zachte reiniging van je dak
Na de analyse wordt het dak op voorzichtige wijze gereinigd. Om het dak niet te beschadigen is van het groot belangrijk om op een zachte manier te werk te gaan.

Stap 3: Preventieve laag tegen mos
Na de zachte reiniging wordt een beschermende laag tegen mos aangebracht. Deze laag zorgt ervoor dat mos en ander vuil zich minder snel aan het dak kunnen hechten.

Stap 4: Duurzame deklaag - coating
Bij een degelijke dakreiniging wordt, naast de standaardbescherming, ook een extra coating aangebracht. Deze duurzame deklaag zorgt ervoor dat je langer kan genieten van een proper dak en voorkomt zo lekkages en schade.Waarom een professional inschakelen?

Je vraagt je misschien af waarom je je dak niet zelf kan reinigen. Eerst en vooral is dakontmossing een tijdrovende en intensieve klus. Daarnaast is enige expertise vereist voor het doeltreffend reinigen van je dak.

Zelf je dak reinigen met een hogedrukreiniger is slechts een oplossing op korte termijn. De dakpannen worden ruw en breekbaar door de hoge puntbelasting waardoor vuil en mos zich beter kunnen vasthechten. Dit zorgt ervoor dat er op langere termijn steeds meer mos en algen worden ontwikkeld. Zo zal het dak steeds sneller moeten worden gereinigd.

Een expert in dakreiniging bepaalt welke reinigingsmethode het meest geschikt is voor het dak aan de hand van de voorafgaande analyse. Dit zorgt ervoor dat de correcte producten worden gebruikt om de duurzaamheid van het dak te garanderen.

Verlaagd BTW-tarief voor professionele dakontmossing

Wanneer je je dak door een professional laat reinigen, geniet je van een financieel voordeel. Er geldt namelijk een verlaagd BTW-tarief van 6% in plaats van 21% voor professionele dakreiniging. Dit is van toepassing voor woningen die minstens 10 jaar oud zijn. Een extra reden om je dak nog deze zomer te laten reinigen!

Gratis en vrijblijvende diagnose van je dak

Wil jij nog deze zomer genieten van een proper dak? Vraag dan hier een gratis en vrijblijvende diagnose van je dak aan!
Verstuur
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Loxone
  • bouwinfo