21 projecten genomineerd voor architectuurwedstrijd Het Dak is Bitumen

  BE   15 mei 2018 Bron: Palindroom Verstuur
21 projecten genomineerd voor architectuurwedstrijd Het Dak is Bitumen
Een negenkoppige vakjury heeft uit 66 projecten 21 projecten geselecteerd voor de shortlist van de architectuurwedstrijd Het dak is Bitumen. De wedstrijd is een initiatief van Bitubel, de federatie van 4 fabrikanten van bitumineuze dakbedekkingen (De Boer, Derbigum, IKO en Soprema). Voor de organisatie van de award werkte Bitubel samen met Redactiebureau Palindroom.

Met deze award wil Bitubel geslaagde projecten met een bitumineus plat dak in the picture plaatsen. Meer dan 60 architecten en studenten hebben een project ingediend en daaruit heeft de vakjury 21 projecten geselecteerd die zowel in aanmerking komen voor een publieksprijs als voor de prijs van de vakjury. Voor de awards werd een totale prijzenpot van €8000 uitgetrokken. De uitreiking zal plaatsvinden op 16 juni in de exclusieve muziekkapel Koningin Elisabeth in Waterloo.

Abbatoir de Bomel
Abbatoir de Bomel - Foto © Julien Forthomme

Online stemmen

Er zullen prijzen uitgereikt worden in vier categorieën: studentenontwerpen, woningbouw, utiliteitsbouw en renovatie. Per categorie zal behalve een prijs van de vakjury ook een publieksprijs uitgereikt worden. Hiervoor kan het brede publiek online zijn stem uitbrengen op zijn favoriet project.

De genomineerde projecten vindt u terug op de website award.bitumeninfo.be. Hier kan u ook online uw stem uitbrengen om op die manier mee de winnaar van de publieksprijs te bepalen.

Ecopuur
Ecopuur - Foto © Luc Roymans

Lees ook:

Verstuur
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Loxone
  • bouwinfo