Nieuwbouw

Online beoordelingsplatform voor de bouwsector schiet uit de startblokken

Online beoordelingsplatform voor de bouwsector schiet uit de startblokken
Hoewel het al lang bestaat voor de horeca, was het in de bouwsector nog een groot gemis: een online beoordelingsplatform. De beoordelingswebsite Homeproved komt in deze coronatijden als geroepen. Op Homeproved lezen én schrijven (ver)bouwers beoordelingen over vakmannen. Zo waarschuwen we elkaar voor malafide bouwbedrijven, maar raden we ook net de goede vakmannen aan. En dat allemaal digitaal – en dus volledig social distance approved!

Gemis in de bouwsector

De vraag naar online beoordelingen in de bouwsector was groot. 72% van de particulieren zoekt beoordelingen op alvorens met een bouwbedrijf in zee te gaan. 88% heeft zelfs evenveel vertrouwen in een online review als in een persoonlijke aanbeveling. Bovendien blijkt de keuze voor een bepaalde vakman in de eerste plaats op vertrouwen gebaseerd.

“Het verbaasde ons dan ook enorm dat er nog geen uitgebreide beoordelingswebsite voor de bouwsector bestond”, aldus Nina Verhaert, Marketing Manager bij Homeproved. Andere sectoren hebben wel al langer een reviewplatform. “Wie bijvoorbeeld een hotel wil boeken, zoekt eerst op hoeveel sterren de andere hotelgasten gaven. Dat kon nog niet voor klussen in je woning, die vaak het veelvoud kosten van een reis.” Homeproved vult dat gemis nu op.

Het mooie aan Homeproved is dat er een groot community-gevoel heerst: (ver)bouwers delen hun ervaring én lezen die van anderen, waardoor het voor iedereen makkelijker is om een betrouwbare vakman te vinden. En die ervaringen zijn heus niet altijd negatief, integendeel. “Wij benadrukken dat 83% van de beoordelingen lovende commentaar bevatten.” Het platform is er dus echt 'van bouwers voor bouwers'.

Online mond-tot-mondreclame essentieel tijdens corona

Ook voor bouwbedrijven komt het platform als geroepen. Mond-tot-mondreclame is immers nog steeds de belangrijkste vorm van reclame voor aannemers. Helaas is dat in deze anderhalvemetersamenleving niet meer vanzelfsprekend. Het grote probleem: zonder die aanbevelingen dreigen bouwbedrijven te kampen met een lege agenda. Homeproved speelt in op de nood met een digitale oplossing. Dankzij allerhande tools van Homeproved is het voor bouwbedrijven dan ook erg gemakkelijk om goede beoordelingen te verzamelen én om ermee uit te pakken op bijvoorbeeld hun eigen website, sociale media en zelfs offline promomateriaal.

Online mond-tot-mondreclame essentieel tijdens corona

Ook interessant