Nieuwbouw

Nieuw ontwikkelingsproject voorgesteld in Brussel

Home Invest Belgium stelt een nieuw eigen ontwikkelingsproject voor. “Residence Trone” bestaat uit 15 nieuwbouwappartementen en –duplexen en een kantoorruimte op het gelijkvloers, goed voor 2.120m² in totaal. Ondergronds werden nog 18 parkeerplaatsen voorzien. Het project is gelegen op de hoek van de Brederodestraat met de Boomkwekerijstraat met zicht op het Troonplein in Brussel. Deze ligging is eerder uitzonderlijk gezien het historische kader, de nabijheid van cultuur en ontspanning, de groene omgeving en vlakbij wat gerust het kloppend hart van de zakelijke wereld mag genoemd worden.

Historisch, want omgeven door statige en prestigieuze gebouwen waaronder het Koninklijk Paleis en cultuur dankzij de nabijheid van onder meer de Bozar. Ontspanning omwille van de gastronomie en de vele shoppingadresjes aan de Guldenvlies- en Louizalaan en groen, want op een steenworp van het Warandepark en de Kleine Zavel. Daarenboven is het ook ideaal wonen voor zakenlui, want gelegen op een boogscheut van verschillende Belgische institutionele instellingen en de Europese wijk. Ook qua mobiliteit heeft het project alle troeven aan zijn kant, zonder daarom veel hinder te ondervinden van het verkeer.

De heropbouw van het voorheen vervallen pand gebeurde met respect voor het karakter van het gebouw. De klassieke voorgevel met de charme van weleer geven het gebouw een uniek cachet.

Home Invest - Residence Trone

Amper twee jaar geleden was de site waar nu het nieuwe frisse gebouw is herrezen nog een stadskanker. Eigenaar op dat moment was de Koning Boudewijnstichting die de site in 2007 kocht van de Koninklijke Schenking om er kantoren te realiseren. Hierop kwam heel wat protest van de omwonenden waarna besloten werd om, in samenwerking met architect Trio Architecture, een residentieel project uit te tekenen. Hiervoor werd een vergunning verkregen in oktober 2012. Home Invest werd eigenaar van de site in juli 2013. In november van datzelfde jaar gingen, na het verkrijgen van een gewijzigde bouwvergunning met een aantal laatste optimalisaties, de afbraakwerken van start om vandaag, 18 maanden later, de eerste huurders te verwelkomen.

De afwerkingsfase van “Residence Trone” is momenteel voltooid. De commercialisatie ervan is begin juni van start gegaan. Op dit moment werden al 2 appartementen verhuurd.

Ook interessant