Bouw Groen Zuid is gestart

  BE   8 juni 2015 Bron: NewsEngine
Eind 2011 stelde projectontwikkelaar en stadskernbouwer Cores Development de nieuwe woonwijk ‘Groen Zuid’ in Hoboken voor: een uniek voorbeeld van stadskernvernieuwing waarbij het accent ligt op betaalbaar wonen in een groene omgeving. Vandaag legt Cores Development, samen met schepen Rob Van de Velde, de symbolische eerste steen van dit voor Hoboken belangrijke woonproject. Momenteel zijn nog slechts 5 woningen te koop op een totaal van 38 woningen en van de appartementen werd reeds 75% verkocht.De eerste bewoners worden in 2017 verwacht.

Verloop werken

In februari startte de bouw van het woonproject Groen Zuid. Tijdens de eerste bouwfase worden 2 bouwblokken opgetrokken met 171 wooneenheden, waarvan 38 woningen, 131 appartementen en 2 handelspanden. Momenteel zijn de grond- en funderingswerken van fase 1 afgerond en zijn de ruwbouwwerken in volle uitvoering. Tegen de zomer zal bij blok 1 al aan de eerste verdieping worden gewerkt. “De ruwbouw van de volledige eerste fase zal in de zomer van 2016 klaar zijn, om vervolgens de blokken wind- en waterdicht te maken en de verdere afwerking te realiseren. Zonder weerverlet zullen de eerste woningen van Groen Zuid in het voorjaar van 2017 opgeleverd worden”, vertelt Tim Jacobs, projectleider bij Vanhout.


Jurgen Van Bogaert - Cores Development, Koen Raets - Eerste schepen Hoboken, Rob Van de Velde - Schepen Stadsontwikkeling Antwerpen, Tom De Boeck - schepen Openbare Werken Hoboken

Betaalbaar en divers woonaanbod

Het totale project bestaat uit 480 betaalbare wooneenheden met een divers karakter. Zo zijn er op Groen Zuid zowel charmante rijhuizen met drie slaapkamers en een tuintje (beschikbaar vanaf 219 500 euro*) als ruime herenhuizen (vanaf 269 500 euro*). Je vindt appartementen met één (vanaf 129 500 euro*) of twee slaapkamers (vanaf 149 500 euro*) maar ook zeer ruime (park)appartementen met drie slaapkamers en een groot terras (vanaf 174.500 euro*). Alle woningen zijn daarbij divers qua oppervlakte en indeling. Bovendien kan aan alle woongelegenheden de optie Assisted Living** gekoppeld worden. Schepen Van de Velde: “Groen Zuid is het prototype van verdichting buiten de ring, namelijk hoge kwaliteit, maar toch betaalbaar; dicht bij de stad en toch groen. Voor Hoboken is de bouw van Groen Zuid een grote troef. Op die manier krijgen jonge gezinnen, senioren en alleenstaanden de kans om een eigen woning te kopen in onze stad.”

Gemengd koperspubliek

Het gevarieerde aanbod resulteert in een divers koperspubliek dat de buurt een natuurlijke mix verleent: van starters op zoek naar een eerste eigen woning tot senioren voor wie hun huidige woning te groot is geworden. Jonge gezinnen die uit de binnenstad vertrekken omdat ze verlangen naar de rust en het groen van de buitenwijken vinden hier hun ideale woning zonder Antwerpen te verlaten. Dichtbij de stad en dichtbij de randgemeenten.

“Voor jonge gezinnen is Groen Zuid de ideale woonplaats: de wijk is rustig, autoluw en de kinderen beschikken er over een speeltuin in het park. Met de semi-publieke binnentuinen hebben ze een veilige speelruimte die zelfs afgesloten kan worden. Anderzijds zal Groen Zuid ook mensen van buiten Antwerpen aantrekken die meer stedelijkheid opzoeken, maar toch het groen niet willen opgeven”, aldus Peter Leyssens, gedelegeerd bestuurder van CORES Development.

Ook de bereikbaarheid van het gebied is een echte troef. Het treinstation Hoboken Polder en de tramhalte aan de Kioskplaats liggen op 5 minuten wandelen. Met de fiets ben je op minder dan een half uur in het centrum van de stad. Een nieuw fietspad doorkruist de wijk van noord naar zuid en sluit aan op de populaire Jef Van Linden fietsroute langs het spoor. Op die manier opent de wijk zich naar de buurt en de stad.

Voor meer informatie kan u terecht op: http://groenzuid.be/

* Prijzen zijn excl. BTW, registratie en notariskosten,…
** Het woonconcept ‘Assisted Living’ garandeert onafhankelijk en zorgeloos wonen in uw eigendom, uitgerust voor de toekomst. Naast een pakket discrete infrastructurele voorzieningen, omvat ‘Assisted Living’ een aanbod diensten en zorg, die geleverd worden door een gerenommeerde partner.


Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo