Nieuwbouw

Voorverkoop Woonerf De Weverij in Sint-Niklaas van start

Projectontwikkelaar en stadskernbouwer Cores Development startte vandaag de voorverkoop van woonerf De Weverij. De Weverij is de naam van de nieuwe woonwijk die op de terreinen van de vroegere textielfabriek Schoeters – Bruggeman zal gebouwd worden. Het woonproject omvat 209 wooneenheden (appartementen, eengezinswoningen en erkende assistentiewoningen) in verschillende gebouwen die verbonden worden door een groen binnengebied. Om de geïnteresseerde kopers optimaal te kunnen bedienen werd in Sint-Niklaas (Stationsstraat 98) een plaatselijk verkoopkantoor geopend.

Reconversieproject

Als projectontwikkelaar heeft Cores Development de afgelopen jaren heel wat ervaring opgedaan met het ontwikkelen van kwalitatieve woonprojecten op verwaarloosde sites in een binnenstedelijke context. De projecten Cadiz op het Eilandje in Antwerpen, Groen Zuid in Hoboken en ’t Swaenenerf in Heist-op-den-Berg zijn maar enkele voorbeelden van succesvolle reconversieprojecten die niet alleen een aanbod betaalbaar wonen genereren, maar ook aanzienlijk bijdragen tot de opwaardering van de buurt. Woonerf De Weverij in Sint-Niklaas sluit perfect aan bij deze reeks van reconversie- en wooninbreidingsprojecten.

Op de terreinen van de vroegere textielfabriek Schoeters – Bruggeman wordt binnenkort dus een nieuwe woonwijk gerealiseerd. De verwaarloosde industriële site wordt geconverteerd in een woonwijk met een groen buurtpark. Niet alleen de naamgeving van de residenties (Bobijntjes voor de woningen en Ververij, Teintuur en Twijnderij voor de assistentiewoningen) refereert naar het textielverleden, ook de ontwerpers lieten zich inspireren door de industriële geschiedenis van de site.

“Architectuur met een knipoog naar het industriële verleden”, zo omschrijven Eileen Mertens en Frank Daman van architectuurbureau INARCO het ontwerp. “Zo zijn de gebouwen met assistentiewoningen opgetrokken in een rode handvormsteen met grijze voegen, om te verwijzen naar de historische fabrieksgebouwen van de oude textielweverij. De grijze horizontale banden in beton lopen door in de uitkragende terrassen. Het buitenschrijnwerk en de balustrades zijn in zwart gekleurd en lopen als een rode draad doorheen het volledige woonerf.”

Ligging

Woonerf De Weverij zal worden gerealiseerd op de site die verweven is tussen de Lamstraat, de Antwerpsesteenweg en de Lindenstraat. Deze ligging is alvast één van de troeven van het woonproject. De Grote Markt, de winkels in de Stationsstraat en het station bevinden zich op wandelafstand. Ook supermarkten, scholen en sportfaciliteiten zijn in de onmiddellijke buurt te vinden. Voetgangers en fietsers kunnen het terrein volledig doorkruisen, maar doorgaand verkeer voor auto's is onmogelijk. Om de parkeerdruk in de omgeving niet te verhogen zijn er voldoende bovengrondse en ondergrondse parkeerplaatsen voorzien voor bewoners en bezoekers.

Voorverkoop Woonerf De Weverij in Sint Niklaas van start

Divers en betaalbaar woonaanbod

Woonerf De Weverij vormt een totaalconcept door de combinatie van eengezinswoningen, appartementen en erkende assistentiewoningen. Deze woonentiteiten worden aangevuld door enerzijds een gemeenschappelijke groene buitenruimte met een boomgaard en een petanqueveld en anderzijds een nieuw buurtpark met speelterreinen voor de (klein)kinderen, waterperkjes en enkele originele zitelementen. In totaal zal woonerf De Weverij 209 wooneenheden omvatten, waarvan 16 eengezinswoningen, 144 appartementen en 49 erkende assistentiewoningen.

De eengezinswoningen worden aangeboden vanaf € 234.500 en de erkende assistentiewoningen vanaf € 156.000 (prijzen excl. btw, registratie- en notariskosten). De erkende assistentiewoningen worden verkocht aan een verlaagd Btw-tarief van 12%.

“Met dit divers aanbod bieden we woonoplossingen voor elke generatie en levensstijl,” zegt Peter Leyssens, afgevaardigd bestuurder van Cores Development. ”De interessante mix van woontypes trekt immers verschillende generaties aan. Gezinnen met jonge kinderen, alleenstaande starters en koppels waarvan de kinderen al het huis uit zijn wonen door en met elkaar.”

Start (voor)verkoop

Op vrijdag 12 juni is de voorverkoop van de eengezinswoningen en de erkende assistentiewoningen gestart. De verkoop van de appartementen zal vanaf september starten maar geïnteresseerden kunnen uiteraard nu al contact opnemen met Cores Development voor een voorstelling van het woonerf.

Tegelijk met de start van de voorverkoop werd ook het plaatselijk verkoopkantoor in de Stationsstraat geopend. Geïnteresseerde kopers moeten zich dus niet verplaatsen naar het hoofdkantoor van Cores Development in Wilrijk maar kunnen voor meer informatie terecht in het centrum van Sint-Niklaas. Dit plaatselijk verkoopkantoor is elke donderdag en zaterdag doorlopend open van 11u tot 17u30. Wie liever op een andere dag of buiten de openingsuren naar het verkoopkantoor komt, kan altijd een afspraak maken met één van de Cores sales managers.

“De afgelopen maanden hebben meer dan 100 potentiële kopers zich aangemeld. Door deze grote interesse voor het project kunnen we nog voor de officiële start een voorverkoopfase inlassen. De geregistreerde geïnteresseerden zullen dan ook eerstdaags gecontacteerd worden voor een eerste voorstelling van ons aanbod”, aldus Sophie Deprez, commercieel verantwoordelijke bij Cores Development.

Ook interessant