Startschot voor de bouw van Hasselts woonproject WEST

  BE   18 februari 2015 Bron: NewsEngine PR
Tussen de Hendrik Van Veldekesingel en de Sint-Servaasstraat in Hasselt is CORES Development gestart met de bouw van het ambitieuze woonproject WEST - De Andere Stad. Volgens de planning zullen de eerste inwoners in mei 2016 hun appartement kunnen betrekken. Blok A van het woonproject WEST – De Andere Stad, bestaande uit 30 appartementen, 4 handelspanden en een ondergrondse parking, begint vorm te krijgen. Na de graafwerken heeft de hoofdaannemer Vanderstraeten-Hooyberghs de betonplaat gestort in de kelderverdieping. Als de weersomstandigheden het toelaten zal de kelder eind februari afgewerkt zijn, waarna de verdiepingen worden opgetrokken. “De bedoeling is dat tegen het bouwverlof de ruwbouw klaar is en de afwerking daarna kan beginnen. Zonder weerverlet zullen de eerste appartementen van WEST – De Andere Stad in mei 2016 opgeleverd worden”, aldus de tijdelijke handelsvennootschap Vanderstraeten-Hooyberghs.

Troeven

Het totale project WEST - De Andere Stad bestaat uit 125 wooneenheden, met voor elk wat wils. Zo zijn er 2- en 3-slaapkamerappertementen, tuinappartementen en penthouses, met tuin en/of terras. Prijzen starten vanaf 169 500 euro*, wat wonen in WEST – De Andere Stad opvallend betaalbaar maakt. Het project richt zich naar een gemengd publiek van starters tot senioren voor wie hun huidige woning te groot is geworden. De groene omgeving, de ligging op wandelafstand van het Hasseltse stadscentrum en de nabijheid van het station zijn grote troeven. Sophie Deprez, Chief Commercial Officer bij CORES Development: “Betaalbaar en kwalitatief wonen is ons handelsmerk. We willen iedereen, jong en oud, de kans geven om een eigen woning te kunnen kopen zonder aan comfort en ruimte in te boeten. WEST - De Andere Stad wordt een leuke plek om te wonen waar groen, privacy en rust centraal staan. Hoewel WEST in de stad ligt, komt toch het plattelandsgevoel naar boven. WEST zal zijn bewoners een echte oase van rust bieden na een drukke dag.”

Startschot voor de bouw van Hasselts woonproject WEST

Verkoop

Het project WEST – De Andere Stad kan door deze troeven rekenen op heel wat belangstelling van geïnteresseerde kopers. Door de combinatie van betaalbaarheid en kwalitatieve afwerking lijkt dit project minder dan gelijkaardige projecten in de buurt last te hebben van een afwachtende markt. Momenteel is reeds de helft van de appartementen van Blok A verkocht. Verwacht wordt dat de interesse op korte termijn nog zal toenemen nu de werken in volle gang zijn.

Krachtenbundeling

Voor de bouw van WEST – De Andere Stad doet projectontwikkelaar CORES Development een beroep op de aannemers Vanderstraeten uit Lummen en Algemene Bouwonderneming Hooyberghs uit Arendonk. Met 75 jaar ervaring is Vanderstraeten een vaste waarde in de bouwwereld. Ook Hooyberghs kan een indrukwekkend portfolio voorleggen van prestigieuze bouwprojecten. Beide bedrijven bundelen hun krachten in een tijdelijke handelsvennootschap.

West - Hasselt - De Andere Stad

Opwaardering

Ook het stadsbestuur van Hasselt juicht de komst van WEST – De Andere Stad toe en volgt met veel belangstelling de werken. Schepen Tom Vandeput: "Voor de stad is de opwaardering van de buurt Runkst een groot pluspunt. Maar zeker zo belangrijk is het segment ‘betaalbaar wonen’ waarop dit project duidelijk de focus legt. Op die manier krijgen ook startende gezinnen en alleenstaanden de mogelijkheid om een eigen woning te verwerven in onze stad."

(* prijzen zijn excl. btw, notaris- en registratiekosten)

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo