Vastgoed

Verkoop Reepkaai succesvol gestart

Aan de oevers van de Leie in Kortrijk, naast Campus AZ Groeninge, zal Cores Development tegen eind 2017 Residentie Reepkaai realiseren. Het bestaande appartementsgebouw, dat sterk verouderd is, zal er plaats maken voor een tijdloos nieuwbouwproject met 47 appartementen en penthouses. De verkoop van Reepkaai is gestart op 15 september. Tijdens de voorverkoop en de eerste dagen van de verkoop werd al 50% van de woonunits verkocht.

Stadskernvernieuwer Cores Development uit Antwerpen start op 15 september met de verkoop van Reepkaai, een modern nieuw appartementsgebouw aan de Leie in Kortrijk. Het bestaande gebouw is helemaal afgeleefd en zal in het voorjaar van 2015 volledig gesloopt worden. De bouwwerken zullen ongeveer 2,5 jaar duren en midden 2017 kunnen de bewoners hun intrek nemen in hun nieuwe woonst aan de Leie.

De afbraak van het appartementsgebouw betekent de start van de vernieuwing van de Leieboorden in het centrum.

Appartementen en penthouses aan het water

Het project Reepkaai bestaat uit 47 units waarvan 9 penthouses met 2 of 3 slaapkamers en 38 appartementen met 1, 2 of 3 slaapkamers. De appartementen, gelegen op het gelijkvloers of de eerste tot vierde verdieping en tussen 77 m² tot 134 m² groot, zijn te koop vanaf 229.500 euro*. De penthouses bevinden zich op de vijfde en zesde verdieping. Deze variëren tussen 110 m² en 183 m² en zijn te koop vanaf 339.500 euro*.

Residentie Reepkaai, gelegen in het hart van de stad Kortrijk, schittert aan de waterkant met zicht op de Leie. Ondergronds is er een parking met 50 parkeerplaatsen. Het gebouw zal ook een gemeenschappelijke binnentuin krijgen met twaalf parkeerplaatsen en private en gemeenschappelijke fietsenbergingen.

Verkoop Reepkaai in Kortrijk succesvol gestart

Architectuur en inrichting

De architectuur van Reepkaai, dat van de hand is van M2 architecten, is modern en tijdloos en integreert zich perfect in de omgeving doordat een sobere, maar krachtige kleur wordt gebruikt die terugkomt in de steen van de kade.

De appartementen zijn uitgerust met grote raampartijen vooraan en achteraan waardoor er heel veel licht binnenstroomt. De ruime terrassen zijn zuidgericht en hebben zicht op de Leie. Reepkaai wordt een energiezuinig gebouw dat zonder moeite de strengste Europese energienormen haalt. Doorgedreven isolatie en een zuinig verwarmingssysteem dragen bij tot een lagere energiefactuur en een schoner milieu.

Verkoopkantoor aan de Reepkaai

In het bestaande gebouw aan de Reepkaai is een tijdelijk verkoopkantoor ingericht. Dit verkoopkantoor is geopend op donderdag van 14h00 tot 17h30 en op zaterdag van 13h00 tot 16h30. Geïnteresseerde kopers kunnen er dan zonder afspraak terecht voor informatie en advies. Ook buiten deze uren zal het kantoor geopend zijn maar dan wel op afspraak.

Meer informatie over het nieuwbouwproject vindt u op www.reepkaai.be

Ook interessant