Nieuwbouw

Nieuwbouwproject aan de Reepkaai te Kortrijk

Het schepencollege van de stad Kortrijk heeft de bouwvergunning toegekend voor een nieuwbouwproject van 47 appartementen en een ondergrondse parking. Het Antwerps architectenbureau M2 architecten tekende de plannen voor bouwheer CORES Development.

De nieuwbouw zal vijf bouwlagen tellen met 47 appartementen i.e. 38 appartementen en negen penthouses. Het nieuwbouwproject vervangt een bestaand en verouderd gebouw van zeven bouwlagen. Het ontwerp voorziet in een verscheidenheid van 1, 2 of 3-slaapkamerappartementen met een oppervlakte van 80 m2 tot 180 m2. In de ondergrondse parking is er ruimte voor 50 parkeerplaatsen en daarnaast zijn er 12 extra bovengrondse parkeerplaatsen. Het bouwproject zal tevens voorzien zijn van een achterliggend gemeenschappelijk groen binnengebied. Op termijn zou er vanuit dit achterliggend gebied een verbinding gemaakt kunnen worden met het terrein van het OCMW voor een mogelijke verlenging van het bouwproject. De verkoop wordt officieel opgestart vanaf 15 september as. De afbraakwerken zijn voorzien vanaf voorjaar 2015.

Schepen Wout Maddens: “Dit project is een van de eerste die de Leieboorden een nieuw gezicht zal geven. Het maakt ook achterliggend de verbinding mogelijk met de gronden op het Buda-eiland van het OCMW.”

Ook interessant