Fase 1 nieuwe woonwijk in Hoboken definitief vergund

  BE   15 april 2014 Bron: Newsengine
Projectontwikkelaar en stadskernbouwer Cores Development verkreeg in maart 2014 de definitieve vergunning voor fase 1 van Groen Zuid in Hoboken. Groen Zuid is de naam van de nieuwe, groene woonwijk die op de voormalige Scanfil-site zal gebouwd worden. Fase 1 van het project omvat 169 wooneenheden, appartementen en eengezinswoningen in een mix van verschillende typologieën. De verkoop van deze 169 wooneenheden wordt opgestart met een lanceringsevenement op 6, 7 en 8 juni.

Reconversieproject

Als projectontwikkelaar heeft Cores Development de afgelopen jaren heel wat ervaring opgedaan met het ontwikkelen van kwalitatieve woonprojecten op verwaarloosde sites in een binnenstedelijke context. De projecten Cadiz op het Eilandje, ’t Swaenenerf in Heist-op-den-Berg, The Mills te Edegem en Zilvervesten in Lier zijn maar enkele voorbeelden van succesvolle reconversieprojecten die niet alleen een aanbod betaalbaar wonen genereerden, maar ook aanzienlijk bijdragen tot de opwaardering van de buurt.

Nieuwe woonwijk Groen Zuid in Hoboken

Groen Zuid

Op de voormalige scanfil-site wordt door verschillende partners al geruime tijd samengewerkt aan de voorbereiding van de realisatie van de nieuwe woonwijk. De voorbije maanden werd deze vroegere fabriekssite in samenwerking met SERTIUS volledig gesaneerd. Recent werd ook gestart met de wegeniswerken.

Groen Zuid vormt een totaalconcept door de combinatie van huizen, appartementen, assisted living flats, het levensbestendig woonconcept van Cores Development, en een nieuw buurtpark van 4ha. In totaal zal Groen Zuid ongeveer 480 wooneenheden en 120 serviceflats omvatten, waarvan Cores Development 320 appartementen en 70 woningen zal ontwikkelen. Het Antwerpse Zorgbedrijf is bouwheer van de serviceflats en het bijhorende dienstencentrum met kindercrèche.

De bouwwerken van de serviceflats en het dienstencentrum zijn reeds ver gevorderd.
Met de definitieve goedkeuring van de bouwvergunning voor fase 1 van de residentiële units wordt een nieuwe stap gezet in dit woonproject. Een project dat door voormalig schepen van ruimtelijke ordening Ludo Van Campenhout werd omschreven als “een speerproject binnen de visie om stadsontwikkeling uit te breiden naar de buitendistricten”.

Nieuwe woonwijk Groen Zuid in Hoboken

Betaalbaar wonen in een groene omgeving dichtbij de stad

‘Groen Zuid’ legt het accent op betaalbaar wonen in een groene omgeving in een buitenwijk van de stad: de rust en het groen van de buitenwijk in combinatie met de nabijheid van het centrum van Antwerpen dankzij de goede verbinding met het openbaar vervoer en de fiets. De woningen en appartementen blijven betaalbaar door het creatief inzetten van de beschikbare oppervlakte en de implementatie van een gemeenschappelijke groene buitenruimte. Alle woningen en gelijkvloerse appartementen beschikken ook nog over een rustige private stadstuin.

De woonstraten tussen de verschillende bouwlinten worden bovendien maximaal ingericht op voetgangers en fietsers. Het autoverkeer in de wijk wordt immers tot een minimum beperkt dankzij de voorziening van voldoende ondergrondse parkeergelegenheid voor de bewoners.

Nieuwe woonwijk Groen Zuid in Hoboken

Fase 1 Groen Zuid

De bouw van het nieuwe woongebied ‘Groen Zuid’ gebeurt in 3 fasen. In de eerste bouwfase zullen er twee bouwblokken worden opgetrokken voor een totaal van 169 appartementen en eengezinswoningen. Bouwblok 1 omvat 119 units en is gelegen tussen een nieuwe parkruimte en een nog aan te leggen straat. Dit bouwblok bestaat uit 2 bouwlinten met daartussen private tuinen en een gemeenschappelijke groene binnenruimte. Bouwblok 2 situeert zich aan de Berkenrodelei en is goed voor 50 wooneenheden. De voorbereidingswerken voor de aanleg van de nieuwe straten en fiets- en wandelwegen staan gepland voor april. Daarnaast wordt ook de parking van de polyvalente hal, beter gekend als de “Extra Time”, heraangelegd.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo