Nieuwbouw

Máxima opent gebouw Orion in Wageningen

Koningin Máxima opent op 2 september het nieuwe onderwijsgebouw Orion op de Wageningen Campus. Het door Ector Hoogstad Architecten ontworpen gebouw biedt faciliteiten voor 2600 studenten. Bijzonder onderdeel is het auditorium, dat kan worden opgedeeld in maximaal zes collegezalen. Daarnaast is het onderkomen voor biologisch en natuurkundig onderwijs duurzaam, het behaalt een GreenCalc-score van 480. Het gebouw heeft een compacte opzet, is afgestemd op de zonbelasting en is uitgerust met een vloersysteem waarin betonkernactivering is opgenomen, evenals akoestische voorzieningen en installaties.

Door deze samenvoeging heeft het bureau een grote vrije hoogte kunnen realiseren in een beperkte verdiepingsmaat. “Onder het grote auditorium hebben we een atrium met binnentuin ontworpen die als klimaatbuffer dient voor de omliggende ruimte maar ook als wintertuin bij restaurant en café”, zegt Ector Hoogstad Architecten.

“Boven het auditorium bevindt zich een vijf lagen hoge patio die de omliggende practicumzalen vrij houdt van directe zoninstraling maar ook ruimte schept voor een daktuin en een groot buitenterras.”

Het auditorium heeft een waaiervorm waarmee het in zijn geheel plaats biedt voor 750 studenten. Daarnaast kan het worden opgesplitst in twee, drie en zes delen, waarmee een extra, flexibele onderwijsruimte ontstaat.

Lees verder op Architectenweb.nl

Ook interessant