Maquette Haven-Stad nu te zien bij Architectuurcentrum Amsterdam

  NL   8 februari 2018 Bron: ARCAM
Maquette Haven-Stad nu te zien bij Architectuurcentrum Amsterdam
Een week lang schittert het schaalmodel van Haven-Stad op de kadeverdieping van Architectuurcentrum Amsterdam. De gemeente Amsterdam heeft met een team enthousiaste jonge ontwerpers een maquette gemaakt (schaal 1:1.000, 4x5 meter) om een eerste steen in het water te gooien op zoek naar de mogelijke ruimtelijke kwaliteiten van dit potentiŽle woon-werkgebied. Neem de tijd om te mijmeren over de mogelijkheden die het nieuw te verrijzen stadsdeel kan bieden.

Een Ďstad in de stadí

Twaalf bestaande deelgebieden in het havengebied worden de komende decennia getransformeerd naar Amsterdamse hoogstedelijke woon-werkwijken van de 21e eeuw. Het draait niet alleen om wonen en werken, maar om het realiseren van een stad met alle bijbehorende voorzieningen zoals scholen, sport, kunst en cultuur, recreatie en groen. Deze Ďstad in de stadí is zo groot als Leiden met maar liefst 650 hectare, , exclusief het water. Dat gaat om 40.000 tot max 70.000 woningen en in totaal 45.000 tot 58.000 arbeidsplaatsen.

Programma en extra openingstijden

Speciaal voor bezoekers is de gemeente Amsterdam aanwezig op zaterdag 10 februari van 14-17.00 uur en op zondag 11 februari van 10-13.00 uur (extra vroeg open!)

Daarnaast is de maquette te bezichtigen tijdens de openingstijden van Architectuurcentrum Amsterdam. Entree is als altijd gratis.

Reizende maquette

In de voorjaarsvakantie is van 23 februari t/m 4 maart de maquette te bewonderen in het spiksplinternieuwe Van Eesteren Paviljoen.

Link: www.arcam.nl/haven-stad-in-zicht

Lees ook:

Verstuur
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Loxone
  • bouwinfo