Architectuur

Maks.architectuur genomineerd voor Archizinc Trophy 8

Maks.architectuur genomineerd voor Archizinc Trophy 8
© bobreijnders
Met een architectuur die de visie van de bank uitstraalt, ligt de toekomst in handbereik. Het nieuwe gebouw is het Limburgse regiokantoor van Bank J.Van Breda & C°. Een missie die niet ongemerkt voorbij is gegaan. Het ontwerp valt in de categorie commercial buildings van de internationale ARCHIZINC TROPHY 8, een internet award voor architectuur, met realisaties in onder meer Sydney, Canada, Cyprus, Frankrijk, Spanje, Italië en Duitsland.

Bekijk de foto's, klik hier

Het Hasseltse ontwerpbureau bureau maks.architectuur is een van de favorieten. Het gebouw stemmen naar nummer 1 kan nog tot 15 april 2018 op de Facebook-pagina van VMZINC for architecture.

Sfeervol en functioneel

Het kantoor ligt op een strategische locatie langs de ring van Hasselt. Het gebouw isnog het best te omschrijven als verrassend en dynamisch. We zien drie gestapelde ‘dozen’ van glas en zink. Strak vormgegeven, maar aangenaam qua sfeer en functionaliteit. Het kantoor werd begin december in gebruik genomen.

Glasvlakken

Bovengrondse bestaat het uit een speelse stapeling van drie rechthoekige volumes. Hierdoor wordt het gebouw vanuit verschillende gezichtshoeken anders ervaren. Het verschil in afwerking tussen de zijgevels en kopse gevels versterkt dat gevoel: zijdelings zijn de volumes eerder gesloten van aard, de kopse kanten van het gebouw bestaan uit grote glasvlakken. Dit creëert een maximaal open effect en stimuleert een energieke interactie: zowel met de omgeving als tussen de werknemers.

Bekijk de foto's, klik hier

Ook interessant