Architectuur

MHMA: Renovatie van een rijwoning in Leuven

MHMA: Renovatie van een rijwoning in Leuven
Deze gerenoveerde rijwoning in Kessel-Lo (leuven) is tijdens het inspiratieweekend Mijn Huis Mijn Architect 2014 te bezichtigen. De aanwezige kwaliteiten van deze typische woning uit ’1959 worden bewaard en versterkt. Een aantal nieuwe ingrepen zorgen voor een frisse mix tussen oud en nieuw.

De meeste aandacht gaat uit naar het buitenschrijnwerk van de voorgevel. Een grote uitnodigende eiken taatstdeur brengt maximaal licht in de lage inkomhal, terwijl het doorzicht naar de tuin het groen binnenbrengt. Op de verdiepingen wordt er met de bestaande diepte van de voorgevel gespeeld door de vaste glasvlakken naar buiten te trekken en de opengaande naar binnen. In de gevel zorgt deze ingreep voor een duidelijk accent terwijl aan de binnenkant zitplekken en werktabletten ontstaan. De ramen brengen op deze manier niet enkel licht in de woning maar creëren ook nieuwe bruikbare ruimte.

Daarnaast werd ook de badkamer volledig op maat van de woning gemaakt met een meubel in hetzelfde hout als de ramen. Doorheen het hele huis wordt bewust gekozen voor het gebruik van dezelfde materialen. Hierdoor ontstaat een rustig en warm totaalbeeld.

Architect: tweestroom architecten

Ontdek op zaterdag 27 en zondag 28 september de vakbekwaamheid van de architect en het bouwverhaal van de bouwheer tijdens Mijn Huis Mijn Architect. Bouw & Wonen inspireert u elke dag met één van de deelnemende projecten…

Meer informatie en foto's van dit project vindt u op de website van Mijn Huis Mijn Architect