Architectuur

MHMA: Nieuwbouwwoning in Haaltert

MHMA: Nieuwbouwwoning in Haaltert
Op een klein perceel, gelegen in een gewone Vlaamse verkaveling, diende een qua programma even gewone eengezinswoning te worden ontworpen. Gezien de beperkte terreinoppervlakte was het daarbij echter meteen de inzet om een woning met een zo compact mogelijke footprint te bedenken. Omwille van de oriëntatie van het terrein werd er naar gestreefd om de op het zuiden gerichte, onbebouwde zijstrook ervan in de breedte te maximaliseren zodat ook daar een kwaliteitsvolle buitenruimte ingericht zou kunnen worden.

Zoals gedicteerd door de bouwvoorschriften, werd de woning morfologisch opgevat als een Monopoly-huis. In essentie althans, want binnen de toegestane marges werd dit volume 'bijgekneed' in functie van de interne organisatie, met een opmerkelijk, karaktervol gabariet als resultaat. Om de sculpturale kwaliteit ervan te ondersteunen, werd gekozen voor een monochrome afwerking in wolkengrijze leien. De her en der al knedend ontstane in- en uitstulpingen van de gevel kregen tenslotte een naadloze huid in polyester.

Architect: I'm With Alice - Architecture & Engineering

Ontdek op zaterdag 27 en zondag 28 september de vakbekwaamheid van de architect en het bouwverhaal van de bouwheer tijdens Mijn Huis Mijn Architect. Bouw & Wonen inspireert u elke dag met één van de deelnemende projecten…

Meer informatie en foto's van dit project vindt u op de website van Mijn Huis Mijn Architect