MHMA: Nieuwbouw halfopen bebouwing in Humbeek

  BE   5 september 2014 Bron: Mijn Huis Mijn Architect
MHMA: Nieuwbouw halfopen bebouwing in Humbeek
De woning die wij u vandaag laten zien staat in Humbeek en is ook te bezoeken tijdens Mijn Huis Mijn Architect 2014. Het gaat om een driegevelwoning in een verkaveling met de meest banale voorschriften. Door een ruime interpretatie van de betreffende voorschriften voorzag men de woning van een niet alledaagse dakvorm waaronder de leefruimte en de keuken zich bevindt, alsook een bureauruimte op een mezzanine. Op het gelijkvloers wordt, iets minder gebruikelijk, geslapen.

De reden voor het omkeren van het traditionele bouwprogramma is de context. Van op de verdieping heeft men rust door de afstand tot de steenweg en geniet men van een weids uitzicht tot de Humbeekse Vaart. Door het afwisselen van de gebruikte gevelmaterialen - baksteen, aluminium, glas en leien - krijgt de woning een zekere lichtheid en dit in schril contrast met de aangrenzende bebouwing. De woning is voorzien van maatmeubilair die de architectuur en haar bewoners ten volle ondersteunt.

Deze woning heeft een e-peil van 70.

Architect: Plan A Architectenbureau

Ontdek op zaterdag 27 en zondag 28 september de vakbekwaamheid van de architect en het bouwverhaal van de bouwheer tijdens Mijn Huis Mijn Architect. Bouw & Wonen inspireert u elke dag met één van de deelnemende projecten…

Meer informatie en foto's van dit project vindt u op de website van Mijn Huis Mijn Architect

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo