MHMA: Nieuwbouwwoning in Heusden-Zolder

  BE   4 september 2014 Bron: Mijn Huis Mijn Architect
MHMA: Nieuwbouwwoning in Heusden-Zolder
Deze bijzondere nieuwbouwwoning in Heusden-Zolder kunt u bezoeken tijdens het openhuizen weekend Mijn Huis Mijn Architect op 27 en 28 september 2014. Op een relatief klein, ondiep maar breed bouwperceel in een recente verkaveling, toch een omvangrijk bouwprogramma met veel woonkwaliteit onderbrengen. Dat was één van de uitdagingen waar de ontwerpers voor stonden toen ze gevraagd werden hier een woning met veel glas en openheid te ontwerpen.

Het woonprogramma is klassiek verdeeld over twee bovengrondse bouwlagen en een kelder, maar dankzij de vide boven de zitruimte en de verdiepingshoge raampartijen ontstaat er een enorme ruimtelijkheid. Ouderslaapkamer, nachthal en bureau kijken uit in de vide en kunnen bovendien genieten van het spectaculaire open zicht doorheen het enorme hoekraam aan de straatzijde onder de overkragende dakplaat. Op het gelijkvloers is de barrière tussen binnen en buiten minimaal gehouden door de gevels aan de tuinzijde volledig in glas uit te voeren. Toch is er binnen en in de tuin voldoende privacy dankzij de lange tuinmuur parallel met de straat die een zichtscherm vormt en het interieur visueel extern verlengt.

Deze woning heeft een e-peil van 56.

Architect: MAX8 architecten

Ontdek op zaterdag 27 en zondag 28 september de vakbekwaamheid van de architect en het bouwverhaal van de bouwheer tijdens Mijn Huis Mijn Architect. Bouw & Wonen inspireert u elke dag met één van de deelnemende projecten…

Meer informatie en foto's van dit project vindt u op de website van Mijn Huis Mijn Architect

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo