Architectuur

MHMA: Nieuwbouwwoning met monumentale glaspartijen

MHMA: Nieuwbouwwoning met monumentale glaspartijen
De architectonische verschijning van deze woning voelt tegelijkertijd vertrouwd en bevreemdend aan. Het volume, dat uit 1 bouwlaag en een hellend dak bestaat, alludeert op vertrouwde archetypes zoals de landelijke hoeve of schuur. U kunt deze woning na afspraak bezoeken tijdens het openhuizen weekend Mijn Huis Mijn Architect op 27 en 28 september 2014.

De grote insnijdingen met monumentale glaspartijen spelen in op de stedenbouwkundige reglementering. Hierdoor blijft de woning binnen de toegestane typologie, maar genieten beide niveaus natuurlijk licht en boeiende relaties met de omgeving en de woning zelf, zonder de eenvoud van het hellend dak te fragmenteren.

De insnijdingen komen voort uit de verrassende aaneenschakeling van ruimtes; de leeffuncties zijn enkel op de hoeken met elkaar verbonden. Ze worden consequent toegepast, waardoor de woning als een paviljoen in de bosrijke omgeving ervaren wordt.

De koperen gevelbekleding geeft het project een poëtische vergankelijkheid, die haar weerklank vindt in de reflectie van het omringende bomen in de glasgevels.

Deze woning heeft een e-peil van 78.

Architect: GRAUX & BAEYENS architecten

Ontdek op zaterdag 27 en zondag 28 september de vakbekwaamheid van de architect en het bouwverhaal van de bouwheer tijdens Mijn Huis Mijn Architect. Bouw & Wonen inspireert u elke dag met één van de deelnemende projecten…

Meer informatie en foto's van dit project vindt u op de website van Mijn Huis Mijn Architect

Ook interessant