MHMA: Renovatie en uitbreiding in Kortemark

  BE   9 september 2014 Bron: Mijn Huis Mijn Architect
MHMA: Renovatie en uitbreiding in Kortemark
Tijdens Mijn Huis Mijn Architect, op 27 en 28 september 2014 kunt u inspiratie opdoen voor uw eigen toekomstige (ver)bouwproject. Vandaag in de kijker: Een vrijstaande woning in Kortemark (West-Vlaanderen). Deze woning combineert en contrasteert op een eenvoudige manier oud en nieuw. De langsrichting van de bestaande woning werd overgenomen bij de uitbreiding. Het bestaand volume met hellend dak dat deels uitgebreid werd, wordt aldus omarmd door het nieuwe deel met plat dak. De langse zijgevel, in witte crépi behoudt in het eerste bestaande deel de ritmering van de smalle wit geschilderde houten ramen, het nieuwe gedeelte daarentegen in zwarte gevelsteen krijgt een grotere raampartij in zwarte aluminium.

De private ruimtes zitten vooraan in het oude, naar de buitenkant meer gesloten volume; binnenin is deze ruimte echter open tot in de nok. De leefruimte achteraan is daarentegen opengetrokken naar het landschap toe. Het plafond in beton en vast meubilair zetten hier de toon. Het materiaalgebruik werd zo puur mogelijk toegepast, een bijzonder goed overleg met bouwheer en uitgekiende details maakten dit mogelijk. Pelletkachels zorgen voor warmte in de woning en de zonnepanelen zorgen voor warm water.

Architect: 2voorA architecten

Ontdek op zaterdag 27 en zondag 28 september de vakbekwaamheid van de architect en het bouwverhaal van de bouwheer tijdens Mijn Huis Mijn Architect. Bouw & Wonen inspireert u elke dag met één van de deelnemende projecten…

Meer informatie en foto's van dit project vindt u op de website van Mijn Huis Mijn Architect

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo