Architectuur

MHMA: Renovatie van een Loft in Antwerpen

MHMA: Renovatie van een Loft in Antwerpen
Tijdens het inspiratie weekend Mijn Huis Mijn Architect vertelt architect Pieter Decorte en Interieurarchitect Tinka Janssens u vol passie over dit bijzondere renovatieproject. In een als monument beschermd kazernepaviljoen, op het voormalige militair domein midden in Antwerpen, verbouwden zij een oude ziekenzaal tot stedelijke loft. De klant woonde voorheen in een rijhuis met een tuin. Enerzijds was ze gefascineerd door de grote open ruimte van de voormalige ziekenzaal en het echte loftgevoel dat je hiermee associeert, anderzijds was er de vrees om het knusse van een rijwoning te missen en verloren te lopen in de overweldigende ruimte van een loft.

Als antwoord hierop, bedachten beide architecten een eenvoudig systeem met verschuifbare translucente scheidingswanden op rails die de grote ruimte naar eigen gevoel kunnen herverdelen. Door de positionering van die panelen en de hierdoor variërende lichtinval wijzigt de bewoner zo subtiel de gewenste sfeer. Het plafond onder de slaapduplex werd volledig bekleed met vilt. Zo worden weerkaatsende geluiden gedempt en de ruimte-akoestiek geoptimaliseerd. De authentieke elementen werden zoveel mogelijk behouden en aangevuld met nieuwe warme materialen.

Architect: ZICHT architecten

Ontdek op zaterdag 27 en zondag 28 september de vakbekwaamheid van de architect en het bouwverhaal van de bouwheer tijdens Mijn Huis Mijn Architect. Bouw & Wonen inspireert u elke dag met één van de deelnemende projecten…

Meer informatie en foto's van dit project vindt u op de website van Mijn Huis Mijn Architect

Ook interessant