Mijn Huis Mijn Architect

MHMA: Nieuwebouw ééngezinswoning in Hoeilaart

4 september 2015 Bron: Mijn Huis Mijn Architect
MHMA: Nieuwebouw ééngezinswoning in Hoeilaart
Deze vrijstaande woning voor een gezin met 3 kinderen in Hoeilaart weet door zijn sterke eigenheid zich in te passen in de omgeving. Tijdens Mijn Huis Mijn Architect, op 26 en 27 september 2015 kunt u deze nieuwbouwwoning bezichtigen. De ronde dakvorm is een verwijzing naar de ronde glazen serres die in het verleden het karakter van het glazendorp bepaald hebben. Het achtergelegen terrein maakt deel uit van een nieuwe verkaveling, op de rand van een residentiële wijk.

Het volume van de woning is opgebouwd uit twee duidelijk te onderscheiden massievere volumes, verbonden door een transparante koppelvorm waarin de horizontale en verticale circulatie zit. Het hellende terrein worden in de woning doorgetrokken en resulteert in een volumeopbouw met verschillende tussenniveaus. De zichten over de Ijsevallei en het naastgelegen kasteel zijn doorheen het project te ervaren. Door het gebruik van eigentijdse materialen straalt het geheel een modern karakter uit maar het volume is tegelijk toch klassiek in zijn opbouw. Hierdoor ontstaat er een tijdloze architectuur.

Architect: iD Studio Architects

Ontdek op zaterdag 26 en zondag 27 september de vakbekwaamheid van de architect en het bouwverhaal van de bouwheer tijdens Mijn Huis Mijn Architect 2015. Bouw & Wonen inspireert u elke dag met één van de deelnemende projecten…

Meer informatie en foto's van dit project vindt u op de website van Mijn Huis Mijn Architect

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Easykit
  • bouwinfo