Algemeen

MAS krijgt 250.000e bezoeker over de vloer

Het Museum aan de Stroom in Antwerpen heeft vrijdagnamiddag de 250.000e bezoeker van het MAS over de vloer gekregen. Een man uit Kessel-Lo werd door de Antwerpse schepen voor Cultuur en Toerisme Philip Heylen (CD&V) in de bloemetjes gezet.
Het MAS opende op 17 mei de deuren voor het grote publiek. Na een maand kreeg het museum al 160.000 mensen over de vloer. Gemiddeld lokt het Museum aan de Stroom 3.500 mensen per dag.

Iets minder dan de helft van de bezoekers combineert een bezoek aan de museumzalen met het dakpanorama op de tiende verdieping van het gebouw.

Omstreeks 14 uur werd mijnheer Van Hassel uit Kessel-Lo in de bloemetjes gezet. Daarnaast ontving het MAS ook de 7-jarige Alick van Lier uit Antwerpen als eigenaar van het 1.000e Handje tegen de gevel van het museum. Van de 3.000 Handjes op de gevel van het museum zijn er ondertussen al meer dan duizend exemplaren verkocht.

De Handjes blijven zowel bij bedrijven als bij individuele kopers gegeerd. "De Handjes zorgen niet enkel voor een mooi effect op de buitengevel van het museum. De verkoop van 1.000 Handjes vertegenwoordigt maar liefst 1 miljoen euro aan private sponsoring. Dit brengt de teller van de private sponsoring van het MAS meteen op bijna 6,5 miljoen euro. Dat is meer dan oorspronkelijk vooropgesteld en het beste bewijs dat cultuur en economie mooi hand in hand kunnen gaan", zegt schepen Philip Heylen.

Ook interessant


Build for Life