Nieuwbouw

Grote internationale belangstelling voor de opening van het MAS

Toerisme Vlaanderen, Antwerpen Toerisme & Congres en MAS | Museum aan de Stroom slaan de handen in elkaar om van de opening van het MAS een internationaal topevenement te maken.

Op 11 en 12 mei strijken maar liefst 111 journalisten uit de vier buurlanden, Spanje, Italië, Oostenrijk en de Verenigde Staten neer in Antwerpen. Media als Frommers.com (VS), Architectural Review Magazine (VS), The Guardian (UK), Wallpaper.com (UK), La Stampa (IT), WDR (DU) en vele anderen zenden hun redacteurs en fotografen.

Tijdens de eerste dag van het persbezoek staat het MAS centraal. De internationale gasten verkennen het gebouw, de permanente collectie en de openingstentoonstelling Meesterwerken in het MAS. Vijf eeuwen beeld in Antwerpen. De buitenlandse pers krijgt bovendien de kans om het MAS, de stad en haar haven vanuit een helikopter te beleven. De tweede dag maakt de verzamelde pers kennis met de historische stad, de modestad, neemt de stadsbouwmeester hen mee langs architecturale realisaties en stadsontwikkelingsprojecten, en staan er ook culinaire proeverijen van bier en chocolade op het menu.

Sinds 2010 begeleidden Toerisme Vlaanderen en Antwerpen Toerisme en Congres reeds 37 journalisten en redacteurs van reisgidsen naar het MAS en het Eilandje. Titels als De Kampioen (Nederland), Marie Claire Travel Italia, Frankfurter Allgemeine Zeitung en Die Zeit (Duitsland), Plum TV (VS) kondigden de opening van het MAS al aan.

Op 14 en 15 april van 2011 organiseerden de toeristische partners persontmoetingen in Parijs en Berlijn voor een totaal van 10 redacteurs van cultuurmedia.

Dit brengt het voorlopig totaal op 158. Verschillende buitenlandse journalisten plannen bovendien een bezoek na de openingsperiode.

Naast de organisatie van persevenementen plannen Toerisme Vlaanderen, Antwerpen Toerisme en Congres en MAS | Museum aan de Stroom ook een online publiekscampagne en kennismakingsreizen voor de buitenlandse reisindustrie.