Algemeen

Meer dan 160 000 bezoekers in het MAS

Sinds 4 mei hebben zo’n 160 000 mensen het MAS bezocht. De opening is niet ongezien voorbij gegaan, het MAS wordt nationaal en internationaal erkend als het nieuwe icoon van de stad Antwerpen. Het museum kijkt dan ook tevreden terug op een schitterende openingsperiode.
Het nieuwe Museum aan de Stroom heeft een meer dan geslaagde openingsmaand achter de rug. Tijdens de openingsfestiviteiten bezochten zo’n 58 000 mensen het museum en vanaf 17 mei tot op vandaag telde de publieksmeter nog eens meer dan 102 000 bezoekers. Met deze grote volkstoeloop zijn de verwachtingen ruim overtroffen.

Meer dan de helft van de bezoekers koopt een ticket voor de museumopstellingen. Het combiticket, dat zowel toegang verschaft tot de vaste als tot de tijdelijke expo, is hierbij het meest populair. De andere bezoekers komen de sfeer opsnuiven in de gratis toegankelijke wandelboulevard of genieten van het panoramisch dakterras. Een groot deel van dit publiek verklaart na de eerste kennismaking met de verhalentoren terug te komen voor een uitgebreid bezoek. Pinkstermaandag bleek een topdag te zijn met 7000 bezoekers.

Het MAS staat bij het publiek na een maand al bekend als een totaalbelevenis: er is de indrukwekkende architectuur, de MAS-boulevard, de verhalen achter de collectiestukken, het panorama, themaverdiepingen die alle zintuigen prikkelen.... Het MAS is ook de plaats bij uitstek voor een romantisch uitje of een bezoek met vrienden: op donderdagavond is één van de museumzalen open tot 21 uur, daarna is het genieten van een ultieme zonsondergang op het dakterras.

Het MAS wil voldoen aan zoveel mogelijk verwachtingen van het publiek. De MAS-ploeg is alert om de grote publieksstromen zo optimaal mogelijk op te vangen. Het gebouw en de faciliteiten worden voortdurend geëvalueerd om zaken te verbeteren in functie van de bezoekersaantallen en de diverse bezoekersgroepen. Het MAS wil zo aan elke bezoeker een unieke belevenis bieden.

Ook interessant


Build for Life