Duurzaam Bouwen

Low Impact Man verkleint jouw ecologische voetafdruk

Via interactieve elementen en humor brengt Steven Vromman het relaas van zijn leven als Low Impact Man. Welke impact heeft ons leven op het milieu en wat kunnen we doen?Op donderdag 1 maart komt de Low Impact Show naar Kamp C, het Provinciaal Centrum Duurzaam Bouwen en Wonen te Westerlo. Als publiek krijg je praktische tips hoe je eigen ecologische voetafdruk te verminderen.

Steven Vromman stelde zich de vraag of het mogelijk was om een goed leven te leiden met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk. Hij ging de uitdaging aan, zijn kinderen werden omgetoverd in 'low impact kids' en meegesleurd in een experiment waar frietketels en lichtschakelaars uit den boze waren.
Met al deze aanpassingen wil Vromman zijn afdruk beperken tot 1,8 hectare, een veel eerlijker aandeel dan de 8 hectare die de gemiddelde Belg verbruikt. “Momenteel gebruiken we bijna vijf planeten, terwijl we er maar één hebben. We zijn dus aan het lenen.”
Alsof dat allemaal nog niet genoeg is, bedacht hij ook het concept 'eco-comedy', waarin hij zijn ervaringen op een zuiver ludieke manier aan de man brengt. En deze 'Low Impact Show' komt nu naar Westerlo... Mis deze voorstelling niet en neem zelf wat concrete tips mee naar huis om je eigen voetafdruk te reduceren.



Steven Vromman werd bekend met zijn Low Impact-project. In een bekroonde documentairereeks die Canvas over deze spreker maakte, kon het publiek volgen hoe zijn leven omgooide om zijn ecologische voetafdruk te minimaliseren. Ondertussen werden zijn avonturen in meer dan vijftig landen uitgezonden.

Klimaatcafé na afloop
Na de show is er ruimte tot debat in het Kamp C Klimaatcafé.
Samen met Steven Vromman, Jacques Mevis (coördinatie Klimaatcampagne 11.11.11) en Dirk Verbeeck (Kamp C) kun je nog vragen stellen of mee napraten over het onderwerp.

Praktische info
wanneer: Donderdag 1 maart om 20u (show duurt ruim 1 uur)
waar: Kamp C, Britselaan 20, 2260 Westerlo
Inschrijven: info@kampc.provant.be of 014 27 96 50
Kostprijs: 5 euro p.p. (inclusief één consumptie)