Logis, de duurzame badkamerkraan die past op elke lavabo

2 december 2014 Bron: Hansgrohe
Hansgrohe, specialist in de adkamer, lanceert Logis. Deze nieuwe kranenreeks combineert een laag waterverbruik met een hoog comfort én een bijzonder mooie vormgeving, met een kleine knipoog naar het kubisme. Dankzij de vier hoogtes combineer je deze kranen bovendien met elke lavabo. De badkamer is een van de meest intieme privéruimtes van ons huis. Het is een plek waar we naakt zijn, we delen deze plek met niemand anders dan met onze familie. De badkamer is een “ik”-plek, een plaats waar we ons terugtrekken van de stress van alledag. Het is dus belangrijk dat de badkamer ons een gevoel van veiligheid geeft. De nieuwe Hansgrohe Logis-badkamerkraanreeks brengt meer harmonie en een modern statement in de badkamer.
De kraan werd ook al bekroond met een Red Dot Award 2014.

Hansgrohe Logis badkamerkraanStrakke oppervlakken, heldere vormgeving
Hansgrohe ontwikkelde Logis samen met zijn vaste designpartner Phoenix Design. De reeks kreeg een karakteristieke vorm met kubistische inslag. Strakke oppervlakken worden gecombineerd met een heldere vormgeving en afgeronde contouren. Die maken de kranen niet alleen mooi om te zien, maar ook aangenaam om aan te raken.

Hansgrohe Logis badkamerkraan

Verschillende hoogtes

De Logis-reeks is beschikbaar in verschillende hoogtes en biedt keuze uit verschillende bedieningsgrepen. De kleinste in de reeks is de Logis 70-mengkraan, ideaal voor een kleine lavabo in bijvoorbeeld het gastentoilet. De hoogste kraan is de Logis 210-kraan met hoge uitloop, die je bovendien 120 graden naar rechts en links kunt draaien. Dat is handig wanneer je snel je haar onder de lavabokraan wilt wassen. Er is ook een kraan met een dubbele bedieningsgreep naast kranen voor het bad en de douche.

Duurzaam omgaan met water en energie

Alle Hansgrohe Logis-kranen voor lavabo’s zijn standaard uitgerust met de EcoSmart-technologie van het merk. Een speciale perlator zorgt ervoor dat hierbij slechts 5 liter water per minuut uit de kraan komt. Je hoeft hierbij niet aan comfort in te boeten: het water wordt verrijkt met lucht waardoor je je huid kunt verwennen met dikke, zachte regendruppels.

Hansgrohe Logis badkamerkraan

CoolStart

Daarnaast zijn de Logis 70 en Logis 100 ook beschikbaar als CoolStart-model. Deze nieuwe technologie van Hansgrohe is ideaal voor wie zo ecologisch en duurzaam mogelijk wil omspringen met water en energie. Bij de meeste mengkranen doe je de bedieningsgreep omhoog in het midden en moet je boiler ook warm water beginnen te maken, terwijl dat niet altijd nodig is. Een kraan met CoolStart laat ook in de middenpositie enkel koud water vloeien.

WELL-label A

De Logis-reeks kreeg dankzij deze duurzame technologieën een A-klasse Water Efficiency Label (WELL). Dit Europese label duidt met een eenvoudige lettercode (klasse A-D) aan hoe spaarzaam een mengkraan en douche omgaan met water en energie. Het is een initiatief van het Europese mengkranenverband (EUnited Valves).

Gegevens

M2-cartouche met keramische schijven
Boltic-greepvergrendeling
Safety Function: voorinstelbare heetwaterbegrenzing
QuickClean-perlator met debietbegrenzer 5 l/min
2 aansluitslangen 450 mm met moer G 3/8

Richtprijzen (greep uit het aanbod)

Logis 70, vanaf € 102 inclusief btw
Logis 100, vanaf € 131 inclusief btw
Logis 190, vanaf € 168 inclusief btw
Logis 210, vanaf € 212 inclusief btw
Logis-tweegreepskraan, vanaf €131 inclusief btw
Logis-kraan voor bad/douche, vanaf € 146 inclusief btw
Logis ééngreepsmengkraan voor wandopbouw, € 197 inclusief btw


Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Easykit
  • bouwinfo