Badkamers

Handige tips om je badkamer energiezuinig te maken

We nemen ongeveer iedere dag een douche of bad, wassen onze kleren vaak, besproeien onze tuin zonder eerst naar de buienradar te kijken. Elke Belg gebruikt zo meer dan 100 liter water per dag, waarvan 36% in de badkamer. Hoewel we volgens de Vlaamse Milieumaatschappij zuiniger omspringen met drinkwater – een daling met 12,5 % vergeleken met de piek in 2007 – is het toch belangrijk om ons te blijven inzetten voor het milieu. Hansgrohe toont hoe je door eenvoudige aanpassingen je verbruik drukt en toch je comfort behoudt.

Besparen aan de wastafel

1. Verbruik niet meer dan nodig bij het tanden poetsen.
Vandaag verbruikt élke wastafelkraan van Hansgrohe standaard maar 5 liter per minuut, terwijl dat bij gewone kranen makkelijk oploopt tot 13 liter. Dankzij EcoSmart merk je bovendien niet dat je zo weinig verbruikt. Neem een kijkje op www.hansgrohe.be/calculator.

2. Verkwist nooit onnodig warm water
Standaardmengkranen maken meteen warm water aan als de greep in het midden staat. Op die manier verbruik je onnodig veel warmte en energie. Om dat te voorkomen, is de CoolStart-techniek ontwikkeld.

3. Kies voor nieuwe technieken
Voor zijn designmerk Axor ontwikkelde Hansgrohe samen met designer Philippe Starck in 2012 wastafelkraan “Axor Starck Organic”, die een nieuwe standaard zet. De kraan verbruikt zonder dat je het merkt amper 3,5 liter in plaats van de 5 liter die Hansgrohe vandaag nastreeft.

Besparen onder de douche

1. Water met lucht mengen
energiebesparen onder de doucheEen traditionele handdouche verbruikt makkelijk 14 tot 18 liter per minuut, naargelang de druk in je leidingen. Met EcoSmart controleer je die druk en kom je zo aan een constant verbruik van 9 liter per minuut. Toch heb je nog altijd een wellnessgevoel onder de douche, dankzij de gepatenteerde AirPower-techniek van Hansgrohe.

2. Het verbruik van je douchekop begrenzen
Hansgrohe integreerde zijn EcoSmart-technologie al in de doucheseries Raindance, PuraVida, Croma 100 en Crometta 85. Als je jouw eigen oude handdouche prefereert, maar toch van de EcoSmart-technologie wil genieten, kies je voor de Isiflex-doucheslang met debietbegrenzer. Die beperkt de waterstroom tot 9 liter per minuut.

3. Een wellnesscenter zonder waterverspilling creëren
Je badkamer tover je dankzij Hansgrohe makkelijk in een weinig waterverspillend wellnesscenter om. Hiervoor is de reeks Raindance Select met EcoSmart bijzonder geschikt. Geen gedoe met ingewikkelde elektronica: één druk op de knop en je wisselt van straal. Kies “Rain Air” voor een heerlijk verkwikkende regenbui met AirPower, “Rain” voor een krachtige regenbui, of WhirlAir voor een ontspannende massagestraal.

Ook interessant