Dossier Batibouw

Gezin kan makkelijk tot 1.000 euro per jaar besparen

  BE   15 januari 2013 Bron: Oras
De prijzen van water en energie zijn al lang geen lachertje meer. We moeten allemaal slimmer gaan verbruiken, willen we het betaalbaar houden. Oras pakt uit met twee uitblinkers: de revolutionaire thermostaatkraan Eterna en de vernieuwde handdouche Apollo. Beiden zetten hoog in op zuinig gebruik, maar ook op comfort.
Twintig jaar geleden ontwikkelde de Finse marktleider al de eerste ‘handenvrije’ elektronische kranen. Met name in publieke ruimtes spelen de troeven op het vlak van hygiëne en rationeel water- en energieverbruik. De particuliere huishoudens bleven echter niet lang achterop hinken, en ook daar geeft Oras de toon aan.

Oras Eterna – spectaculaire besparing
“De laatste jaren zijn de energieprijzen geëxplodeerd, maar is ook het ecologisch bewustzijn sterk toegenomen in het dagelijkse leven”, zegt Kosta Kourtis van Oras Belgium, “en daarin zijn de Finnen altijd al een gidsland geweest. Ook vandaag beschikt Oras nog altijd over de meest innovatieve technologie in de sector. Veiligheid en ecologie staan al jaren centraal, met een steeds sterkere focus op de waterbeleving in zijn geheel, zowel qua comfort als gebruiksgemak.”

Slimmer omspringen met water doe je in de eerste plaats door overbodig verbruik te beperken. Maar dat laatste gebeurt soms zonder dat je er erg in hebt. Oras integreert daarom ook in de nieuwe Eterna een unieke EcoLed functie. De groene signaalled maakt de gebruiker attent op zijn water- en energieverbruik, en na 4 minuten gaat de straal dicht. Ruim voldoende om je te wassen en vooral, een spectaculaire besparing: tot 1.000 euro voor een gezin van 4 personen (gesteld dat elk gezinslid 10 minuten onder de douche spendeert). Wie nog een stap verder wil gaan, koppelt de Eterna aan de Oras Natura douchekop. Die verbruikt 50% minder dan een standaard douchekop. Tel uit je winst…Comfort
Water besparen is één ding, douchen moet ook een aangename en ontspannende ervaring blijven.
Daarvoor zorgt dan weer de waterstraal uit de nieuwe, extra brede Eterna douchekop. De ergonomische vormgeving garandeert bovendien een veilig gebruik, ook voor kinderen, met een behuizing die nooit gevaarlijk heet wordt. Voor het nieuwe, meer hoekige design tekende Kirsi Svärd, met een oppervlaktemateriaal dat het midden houdt tussen glas en hoogglans. Geschikt voor de traditionele én eigentijdse badkamer dus. Bij de kleuren is er keuze tussen parelwit en grafiet (grijs).

Oras Eterna II is beschikbaar in de handel vanaf: € 896,00 excl. Btw (verkrijgbaar vanaf lente 2013)

Oras Apollo – maximaal comfort, minimale waterhoeveelheid
De vernieuwde Oras Apollo handdouche, dertig jaar na zijn eerste verschijning, slaagt erin een ‘overvloedige douche’ te creëren, met een minimale hoeveelheid water. Het geheim? Een zachte waterspray, die het gevoel van een volheid combineert met slechts een fractie van een ‘normale’ douchestraal.

Ook hier spreken de cijfers de duidelijkste taal. Nemen we nogmaals het voorbeeld van een 4-koppig gezin met dagelijks een 10 minuten durende douche. Tegenover een standaard handdouche bespaart de Oras Apollo een slordige 200 m3 kostbaar water…

Tot slot zijn de ergonomische vormgeving van de handdouche, het moderne glijstuk en een aparte handdouchehouder evidente functies die de gebruiksvriendelijkheid van de douche verhogen. Uiteraard is de verchroomde glijstang voorzien van een aparte, ruime shampoohouder die handige opbergruimte biedt. De transparante shampoohouder kan bovendien gemakkelijk worden verwijderd en gereinigd.

Oras Apollo Eco is beschikbaar in de handel vanaf € 21,12
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo