Keukens

Zonder moeite de keukenkraan bedienen met je handen vol

Hakken, snijden, koken, braden, kruiden … Koken is vooral aangenaam wanneer je een praktische keuken hebt. Vooral de keukenkraan moet handig zijn, want die gebruik je tijdens het koken heel vaak. Om je groenten te spoelen, je plakkerige handen te wassen of een pot te vullen. Hierbij moet je telkens opnieuw de bedieningsgreep in de juiste positie zetten. Dat belemmert een vlotte gang van zaken. Hansgrohe maakt je keuken extra praktisch met zijn nieuwe keukenmengkraan Metris Select. Dankzij de grote Select-knop kun je de kraan zonder moeite aan- of uitzetten, ook al heb je je handen vol.

Select-knop maakt keukenkraan praktisch

Hansgrohe helpt het koken te vereenvoudigen en introduceert een handige keukenmengkraan: Metris Select. De kraan heeft naast een traditionele bedieningsgreep een extra aan- en uitknop bovenop de uitloop. Met die Select-knop kun je eenvoudig de waterstroom aan- of uitzetten, zonder dat je de hele kraan besmeurt met je vuile handen of dat je je kooktaak moet onderbreken. Je bedient de knop even vlot met je vingers als met je handrug of elleboog bijvoorbeeld.

Hansgrohe keukenmengkraan Metris Select

Precieze bediening

Uiteraard kun je de Metris ook bedienen via zijn greep. Die is lang en vlak, waardoor je handen en vingers er makkelijk contact mee maken. Met de bedieningsgreep kies je precies de watertemperatuur en de sterkte van de waterstroom. Maar om niet de hele tijd je kraan open en toe te moeten draaien, kun je nu ook de Select-knop gebruiken. Met een eenvoudige druk op de knop stroomt het water volgens de temperatuur en de sterkte zoals je die instelde via de bedieningsgreep.

Mechaniek versus elektronica

De Select-knop zit op een praktische plaats, bovenaan de uitloop, is groot en heeft een duidelijk aan-uitsymbool. De knop werkt puur mechanisch. Er komt dus geen ingewikkelde elektronica aan te pas. Je hoeft ook geen bijzondere voorzorgen te nemen of breekwerk uit te voeren bij het installeren van de keukenkraan.

Hansgrohe introduceerde al eerder een Select-knop in zijn badkamerontwerpen. Bij de badkamerkraan kun je met de Select-knop eenvoudig van straalsoort wisselen. Nu introduceert Hansgrohe de ingenieuze mechanische techniek dus ook in de keuken. Het bedrijf ontwikkelde een nieuw afsluitventiel dat het mogelijk maakt om de waterstroom op twee verschillende plekken aan en af te zetten.

Hansgrohe keukenmengkraan Metris Select

Aantrekkelijk SoftCube-design

De kraan kreeg de SoftCube-look mee. Die past bij heel veel keukenstijlen en oogt bijzonder harmonieus in combinatie met de rechthoekige vorm van de moderne spoelbak in de keuken. De uitloop kan 110°, 150° of zelfs 360° zwenken. Dat ruime bereik is uiteraard bijzonder handig, zeker bij een dubbele spoelbak.

ID keukenmengkraan Metris Select

M2-cartouche met keramische schijven.
Safety Function: voorinstelbare heetwaterbegrenzing.
Draaibare uitloop (110 °, 150 ° of 360 °).
Debiet: 13 l/min.
Richtprijs: vanaf 508 euro, btw inbegrepen.

Ook interessant