Tuinmeubels

Ligstoelen en houten tuinsets: de perfecte combi voor een zalige zomer!

Ligstoelen en houten tuinsets: de perfecte combi voor een zalige zomer!
Tijdens de zomer wil je volop kunnen genieten van jouw tuin en dit samen met iedereen die je graag ziet. Een lekker drankje, een hapje en het zonnetje erbij, meer heb je niet nodig voor een geslaagde zomeravond! Al heb je natuurlijk wel het juiste materiaal nodig om zo’n geslaagde zomeravond waar te maken. Houten tuinsets en ligstoelen voor jezelf en de vrienden en familie horen daar absoluut bij.

Kwalitatieve ligstoelen, tips en tricks

Een ligstoel, daar wil je na een zware werkdag kunnen in ploffen en nog even in nagenieten van het zonnetje. Ligstoelen moeten daarom aan zeker twee vereisten voldoen en dat is kwaliteit en comfort. Een ligstoel moet van goede kwaliteit zijn en moet gewoon comfortabel liggen. Bij het aankopen van ligstoelen, mag je altijd advies vragen aan de verkopers van de winkels en kan je ook verschillende stoelen uittesten. Zo weet jij zeker dat je geen kat in een zak koopt!

Waarop letten bij een ligstoel kopen?

Het materiaal van ligstoelen is belangrijk. Je moet daarbij niet alleen naar comfort kijken, maar ook naar het onderhoud. Koop je een ligstoel in teak, dan weet je dat je er niet veel onderhoud aan zal hebben, net zoals bij aluminium ligstoelen. Maar bij aluminium heb je dan weer het nadeel dat dit vrij warm tot heet kan worden in de zon. Ga je op zoek naar een ligstoel, dan moet je ook nog met twee andere zaken rekening houden.

Is de stoel verstelbaar en wil je dit of niet? Een ligstoel in verschillende standen kunnen zetten is natuurlijk wel aangenaam. Op die manier kan je hem rechtop zetten wanneer je iets wil eten of drinken en leg je hem terug plat wanneer je heerlijk wil relaxen in de zon. Als laatste moet je rekening houden met de verplaatsbaarheid van de ligstoelen. Bij ligstoelen is het erg handig als ze aan een kant wieltjes hebben, zodat je ze op een gemakkelijke en veilige manier kan verplaatsen. Wil je in de zon of juist niet, gemakkelijk verplaatsen dankzij de wieltjes!

Voor- en nadelen van houten tuinsets

Houten tuinsets, bij het aankopen hiervan, is het aangeraden om de voor- en nadelen tegenover elkaar af te wegen. Het staat natuurlijk mooi in de tuin, maar er zijn wel meer zaken waar je rekening mee moet houden als je een houten tuinset wil aankopen. We zetten de voordelen en nadelen van houten tuinsets even op en rij:

Voordelen:
  • Als je houten tuinsets goed behandeld hebt en je ze op een droge plaats opslaat tijdens de winter, kan je heel lang verder met deze set. Duurzaam materiaal mits het goed behandeld wordt.
  • Hout wordt niet warm in de zon, dit is handig wanneer je heerlijk wil genieten van het zonnetje.
  • Houten tuinsets staan heel mooi in de tuin, welk tuininterieur je ook hebt.

Nadelen:
  • Ze vragen wel wat onderhoud.
  • Houten tuinsets hebben niet altijd een goede afwerking en zijn niet altijd van even goede kwaliteit, let hierop!
  • Het FSC-keurmerk durft soms wel eens ontbreken.

Ligstoelen en houten tuinsets: de perfecte combi voor een zalige zomer!

Ook interessant