Tuinmeubels

Zijn uw tuinmeubels goed beschermd voor de winter?

Zijn uw tuinmeubels goed beschermd voor de winter?
We kiezen onze tuinmeubels zorgvuldig uit naar eigen smaak en budget. Deze meubels willen we dan ook zo lang mogelijk mooi houden. Verschillende soorten tuinmeubels hebben verschillende onderhoudseisen. Het spreekt voor zich dat een kunststof stoel beter bestand is tegen weer en wind dan een houten stoel, maar zelfs dan is het beter de tuinmeubels onder een afdak of een afdekzeil te bewaren in de winter. Op die manier is er minder schoon te maken in de lente en riskeren we niet dat onze mooie meubels verkleuren.

Tuinmeubels winterproof maken

Voor we de tuinmeubels opbergen, kunnen we ze best eerst goed schoonmaken. De meubels van teak gaan we voor het opbergen eerst oliën zodat het hout langer meegaat en zijn mooie kleur behoudt.

We bewaren onze tuinmeubels liefst binnen. Als de ruimte niet beschikbaar is, dan kan een afdak ook soelaas bieden.

Als er geen ruimte is binnen of onder een afdak, kunnen we gebruikmaken van een afdekhoes. Het is aan te raden om een hoog punt in het midden van de afdekhoes te voorzien, zodat het water er makkelijk af kan lopen. De afdekhoes moet goed vastgemaakt worden om ervoor te zorgen dat ze niet gaat vliegen bij de minste windstoot.

Kijk eens voor afdekhoezen en tuinmeubels bij tuinmeubelshop.

Kussens binnen bewaren

De tuinkussens kunnen best eerst gewassen worden om ze dan binnen te bewaren. Als we ze buiten onder een hoes bewaren, kunnen ze door opstijgend vocht of condensatie toch nat worden, waardoor ze muf zullen ruiken en verstikken.

Ook interessant