Tuinmeubels

Het tuinfeest is nog leuker met de juiste tuinmeubelen

Het tuinfeest is nog leuker met de juiste tuinmeubelen
Foto: Fonteyn.nl
Met de zomer in aantocht is het zalig om in de tuin of op het terras te vertoeven. Als het kan, liefst met een glaasje of een barbecue en het gezelschap van de beste vrienden of familie. Het feest wordt des te gezelliger met de juiste tuinmeubelen.

Terras

Als je een terras hebt, kan je het beschouwen als een verlengstuk van je huis. En gezien de zomers steeds warmer worden, heb je er steeds langer plezier van. Van het vroege voorjaar tot ver in het najaar. Zeker als je de juiste tuinmeubelen hebt. Vermits het terras een deel uitmaakt van de rest van de woning, kan je best meubels uitzoeken die ook passen bij het interieur. Zowel qua materiaal, vorm en grootte kan je complementaire buitenmeubelen vinden die de sfeer van het huis weergeven.

Feesten

De meubelen die je in de tuin of op het terras plaatst, zijn in de eerste plaats voor het eigen gezin en moeten daar ook op voorzien zijn. Bekijk vooraf goed wat de eigen noden zijn en zorg dat iedereen binnen het gezin zijn plaatsje vindt. Maar er zijn uiteraard ook momenten dat er anderen op bezoek komen, bijvoorbeeld om te feesten. Daarom is het geen overbodige luxe om ook rekening te houden met extra zitplaatsen voor die gelegenheid. Zodoende zal het bezoek zich ook meteen thuis kunnen voelen, en een gezellige tijd beleven. Je wil tenslotte toch dat iedereen op zijn gemak is.

Buitenkeuken

Als je houdt van barbecueën, kan je ook nog een stapje verder gaan en opteren voor een echte buitenkeuken. Zo betrek je de bezoekers in het hele proces en sta je niet te veel op jezelf in de keuken te werken, terwijl de gasten alleen zijn. Ook de zij vinden het leuk om de bedrijvigheid te zien met de aperitief in de handen of eventueel een handje te helpen.

Parasols

Met de zomers die we de laatste jaren kennen, is het geen overbodige luxe om ook na te denken over zonwering. Met een leuke parasol kan je al veel bereiken, want het zou zonde zijn dat iedereen met het mooie weer terug naar binnen wil omdat het te warm wordt in de volle zon. Een mooie parasol geeft bovendien extra uitstraling aan het terras of de tuin.

Spa, sauna of zwembad

Een verfrissende duik in het zwembad tijdens een hete zomer kan ook wonderen doen. Ook voor de kinderen is het een ideaal tijdverdrijf terwijl ze niet oververhit geraken. Als er niet zo veel plaats is, kan een spa een leuk alternatief zijn. Voordeel van de spa is dat je daar het hele jaar door van kan genieten. Of wat te denken van een sauna. Heerlijk om de stress van het dagelijkse leven van je af te zweten of je vrienden mee te laten genieten van deze zaligmakende momenten.

Decoratie en verlichting

Vergeet tenslotte ook de decoratie en verlichting niet. De juiste kussens, dekentjes, bloempotjes, kandelaars e.d. zijn de kers op de taart. En als daarbij de juiste sfeerverlichting gebruikt wordt, is het feest helemaal af.

Ook interessant