Muurbekleding

Levis Ambiance 2016: een kleurenpalet voor durvers

Levis Ambiance 2016: een kleurenpalet voor durvers
Kies, combineer en creëer: met de nieuwe kleurthema’s van de Levis Ambiance-collectie zet je een eigen stijl neer. Kleurspecialisten kozen ook dit jaar kleurpaletten die aansluiten bij de huidige tijdgeest en interieurtrends. "Toch willen we bij Levis zelf ook de aankomende interieurtrends bepalen", zegt kleurexperte Isabelle De Ganck.
Een nieuw jaar gaat bij Levis gepaard met nieuwe kleurpaletten. De kleurspecialisten van Levis kozen vier nieuwe thema’s om de Ambiance-kleuren in onder te brengen: Basics & Whites, Simple Chic, Timeless Modern en Fresh and Airy. Daarnaast is ook de Trend Collection 2016, het kleurenpalet rond Kleur van het Jaar Ochre Gold, bekendgemaakt: negen nieuwe tinten die Ochre Gold de glansrol laten spelen en er toch iets aan toevoegen. Levis Ambiance garandeert zoals altijd een perfect eindresultaat zonder strepen of rolbanen. De uitstekende dekking beschermt je muren, en de verf blijft heel goed afwasbaar.

“Om de twee jaar vernieuwen we onze kleurthema’s voor Ambiance volgens de trends in de interieur-, design- en architectuurwereld”, vertelt Isabelle De Ganck, kleurexperte bij Levis. Door met vier thema’s te werken legt Levis stijlen voor, eerder dan een reeks kleuren: “We delen de tinten op in vier groepen volgens een bepaald thema, omdat een simpele opsomming van kleuren niet overzichtelijk is. Je ziet door de bomen het bos niet meer: het is niet handig en de aandacht gaat vaak naar felle kleuren waardoor mensen de andere tinten niet overwegen”, zegt Isabelle De Ganck.

Basics & Whites: puurheid

De tien lichte, neutrale tinten uit het thema Basics & Whites stralen zachtheid uit. Met namen als Schelpwit, Linnen en Amandel kan dat ook niet anders. Dit palet bundelt pure en strakke kleuren die bij elke andere Ambiance-kleur passen, maar ook mooi op zichzelf staan. Kies voor Basics & Whites als je een sereen interieur wilt, dat je tegelijk makkelijk kunt aanvullen met andere Ambiance-kleuren.

Levis Ambiance 2016: een kleurenpalet voor durvers

Simple Chic: eenvoud heerst

Vijf grijze en vijf bruine tinten die materialen of details in je interieur mooi benadrukken: Simple Chic bewijst dat schoonheid eenvoudig is. De grijstinten, van licht naar donker, geven karakter én passen perfect bij materialen als beton, hout en glas. Het bruine palet bestaat uit aardetinten en brengt zo warmte in huis. “Onderlinge combinaties zijn ideaal voor intieme ruimtes, zoals de tv-kamer. Toch iets zachter? Combineer Simple Chic dan met de Basics & Whites”, legt Isabelle uit.

Timeless Modern: back to the roots

Het palet van Timeless Modern is een knipoog naar vervlogen tijden. Een vleugje dramatiek? Vijf idyllische tinten, zoals het dieppaarse Theater of het donkerblauwe Kosmos, laten de romantiek heropleven in je woning. Daarnaast doen vijf vintagekleuren denken aan de belofte van de fifties, het uitbundige van de sixties en de nuchterheid van de seventies.

Fresh & Airy: leven in huis

Let there be colour! Fresh & Airy is allesbehalve banaal. Het palet combineert frisheid met felle accenten, maar oogt tegelijk licht en luchtig. Vijf kleurrijke tinten, waaronder Absoluut Rood, Madras en Azura, brengen intensiteit in je interieur als accent, maar dienen ook als helder rustelement. De vijf pasteltinten stralen dan weer zachtheid uit en brengen een frisse wind in huis.

Levis Ambiance. € 54,40 voor 2,50 liter. De 40 tinten van de vier nieuwe thema’s zijn Ready Mix-kleuren en vind je terug in de winkelrekken.

Levis Ambiance 2016: een kleurenpalet voor durvers

Trend Collection 2016

Binnen de nieuwe Levis Ambiance-collectie ontstond ook een Trend Collection, gebaseerd op Ochre Gold, Levis Kleur van het Jaar 2016. De negen nieuwe nuances uit die Trend Collection spelen een bijrol op een podium waar Ochre Gold de ster is. “Verschillende mensen uit de design- en architectuurwereld kwamen samen om de woon- en interieurtrends te bekijken. Daarna kozen de kleurexperts van AkzoNobel de kleuren die bij die tendensen aanleunen”, vertelt Isabelle.

Het resultaat: 7 warme kleuren en 3 drie koudere tinten die elkaar in evenwicht houden. De natureltinten temperen het gouden geweld, de ton sur tons geven diepgang en de frisse kleuren brengen een verrassende twist. “Warme tinten blijven belangrijk en populair, maar we zien al een lichte verschuiving naar een strakker interieur. Mensen grijpen stilaan terug naar koudere nuances als blauw en groen. Dat zie je bijvoorbeeld aan de populariteit van pasteltinten, die ergens tussen warm en koud zweven.”

Ook interessant