Muurbekleding

De Kleur van het Jaar 2016 is Ochre Gold

De Kleur van het Jaar 2016 is Ochre Gold
Goudtinten zijn alomtegenwoordig in de designwereld. Maar ook in de architectuur-, mode-, beauty- en interieurwereld is er geen ontkomen aan. Het Global Aesthetic Center van AkzoNobel, het moederbedrijf van verfmerk Levis, koos Ochre Gold dan ook als Kleur van het Jaar 2016. Het goudachtig okergeel zal gegarandeerd de aandacht trekken.

Elk jaar gaat het Global Aesthetic Center van AkzoNobel wereldwijd op zoek naar dé kleur die de tijdgeest symboliseert en die dat jaar overal aanwezig zal zijn. Op de bekendmaking in het Londense Somerset House moest het warme Copper Blush van 2015 plaatsmaken voor het opvallende Ochre Gold als Levis Kleur van het Jaar 2016.

De Kleur van het Jaar 2016 is Ochre Gold

Overal goud

Voor het Global Aesthetic Center was het duidelijk dat één trend in alle stromingen voorkwam: goud. Uit het brede palet aan tinten dat uit de brainstorm van de kleurexperts en trendwatchers naar voren kwam, kozen ze precies dat ene geel dat de invloed van goud het best vertegenwoordigt. Ochre Gold is fel genoeg om de aandacht te trekken terwijl je de kleur toch op allerlei manieren kunt toepassen, zoals ton sur ton of gecombineerd met natureltinten. Het was voor de experts een natuurlijke ontwikkeling na het koperoranje Copper Blush van 2015.

2016 staat voor dualiteit

De Kleur van het Jaar 2016 is Ochre GoldVolgens de experts staan we op het kruispunt van twee tijdperken: het belang van tradities aan de ene kant en de zin voor innovatie aan de andere. Dualiteit is dan ook het onderliggende thema voor de trends van 2016. Okergoud is hier het perfecte voorbeeld van. Het ‘gouden’ uur van donker en licht, maar ook het goud dat terugkomt in zowel historische schilderwerken als bij moderne artiesten. Het kleurenpalet van 2016 is daarnaast ook warm en subtiel. Het bevat heldere kleuren met een vleugje mysterie die niet simpel of eenduidig zijn. Zo vind je in het palet eerder koraal dan oranje, vaker middernacht dan blauw en – hoe kan het ook anders – veeleer oker dan geel.

Meer info op de website van Levis of in de Levis-verdeelpunten.

Ook interessant