Interieurtrends: kleuren en materialen voor 2015

Bron: Studio Interio
In het interieur zijn eigenlijk geen regels wat betreft kleurkeuze en dat is mooi. Volg je gevoel voor trends met het creŽren van je eigen kleurenschema.
Onthoud wel, kies nooit een kleur alleen omdat het een trend is. Kleuren spelen een grote rol bij keuzes die we maken en het gevoel dat je erbij krijgt.

Natuurlijke kleuren

Het voordeel van natuurlijke kleuren is dat ze tijdloos zijn. Bekende kleuren binnen deze trend zijn: naturel tinten, zoals grijs, beige, bruintinten, koper/oranje, geel, groen en zwart. De natuur, sober en stil, maar tevens ook grillig en wild. Wat je vaak ziet binnen deze woontrend zijn verschillende verzamelingen van artikelen en materialen zoals hout, prints van dieren en insecten of woonaccessoires met replicaís van dieren in glazen stolpen, ,mooie stenen als decoratie. Omdat de woontrend nature erg breed is, is deze trend makkelijk te combineren met ieder bestaand interieur. Het is een vrij veilige interieurstijl die makkelijk is te matchen.

Interieurtrends: kleuren en materialen voor 2015

Bruin en grijs tinten

Aardetinten associŽren we met stabiliteit en comfort. Zowel in moderne als klassiekere interieurs zijn neutrale bruintinten altijd een veilige combinatie. Bruin is een neutrale moderne kleur die zorgt voor stabiliteit en evenwicht in een ruimte en die een elegante, en stijlvolle sfeer creŽert. Bruin is een echte aanrader in alle leefruimtes. Het is een warme, vrolijke kleur die een ruimte, net zoals rood en oranje, intiemer maakt. Ook is het een ideale achtergrondkleur. Voor een warm interieur is de combinatie van bruin en oranje een goede match. Voor een rustgevende sfeer kies je voor een combinatie van chocolade met beige, crŤme of zandkleur. Bruin heeft een lichte ruimte nodig anders wordt het snel een sombere kleur.

Grijs in het interieur

Het neutrale karakter van grijs verhoogt de intensiteit van andere, levendige kleuren. Warme kleuren worden ondersteund en koude kleuren krijgen extra pit. Een of twee muren in een felle kleur volstaan dan ook als je grijs als basis neemt. Lichte grijstinten ogen warmer dan wit en functioneren goed als discrete achtergrond voor meubels en accessoires die kleurrijk zijn.

De vele nuances grijs harmoniŽren met bijna alle ruimtes, het is ondermeer een zeer geschikte kleur voor je slaapkamer. Lichte tinten grijs vergroten optisch je ruimte en zorgen voor een geraffineerde, hedendaagse sfeer. Grijs hoeft niet saai te zijn! Grijstinten zijn immers erg veelzijdig en je kan er prachtige combinaties mee maken om een eigentijdse sfeer te creŽren. Zelfs koele en warme vergrijzingtinten zijn mooi bij elkaar.

Combinaties

Grijstinten passen bij bijna alle kleuren. Net zoals beige laten ze andere kleuren opvallen en worden ze, in tegenstelling tot wit, rijker en dieper. Neutrale grijs tinten stellen zich als het ware af op accent kleuren. Grijstinten en pastelkleuren geven een romantische sfeer en een 'cocoon' effect. Voor een levendiger interieur kun je grijs met lichtroze combineren. Bv in de kussens van je bank of in andere woonaccessoires. Een mix van grijs en bruin, geeft ook een mooi sober en naturel resultaat. Ook zachtgroene tinten combineren goed met grijs en bruin.

Houten meubels combineren erg mooi op een grijze achtergrond. Decoratiestuc of mooi luxe grijs behang met bv een leather look geven een eigentijdse uitstraling aan een landelijke meubels.Een warme, intieme sfeer krijg je door oranje accenten in je interieur te maken. Met een ton-sur-ton palet van meerdere lichte en donkere grijstinten creŽer je een chique woning. Als je de kleur grijs gebruikt in je interieur combineer dit dan met enkele levendige kleuren om te voorkomen dat het anders te somber wordt.

Interieurtrends: kleuren en materialen voor 2015

Blauw/geel tinten

Zoek je graag een kleur die rust uitstraalt? Denk dan aan blauwtinten. Deze kleuren zijn er om ons als nieuw te laten voelen. Je hebt diep blauw en helder blauw. Of ben je liever op zoek naar een kleur dat juist opwekkend werkt? Denk aan de gele kleuren. Deze kleuren zijn optimaal aanwezig en geven een zeer positief effect. Je hebt het karaktervolle geel en het warme en zonnige geel. De kleur blauw is verfrissend en rustgevend en daarom zeer geschikt voor in een bad- of slaapkamer. Blauw is verrassend veelzijdig en kan daardoor perfect gecombineerd worden in ťťn ruimte. Groen en blauw zorgen voor een sfeer die volkomen in balans is. De ideale mix voor een aangename en ontspannende living. Pastelblauw is goed te combineren met bijvoorbeeld zacht geel of roze.

Ultieme kleur Herfst/winter van 2015

Interieurtrends: kleuren en materialen voor 2015

Maar welke kleur is nu de ultieme kleur voor de herfst/winter van 2015? Voor zowel de fashiontrend als de woningtrend? We gaan niet voor de sombere kleur zwart, nee. Wij gaan voor de top kleur wit. De kleur wit zorgt zowel buiten als binnen in je huis voor warme, luxe en pakkende winterdagen. Denk hierbij aan een warm wit kleedje op de vloer of een warm wit dekentje op de bank. Om de warme kleur meer levendiger te maken, kan het gecombineerd worden met andere elementen. Zo veroveren oranje, rood en roze langzaam het terrein. Deze kleuren hebben historie opgebouwd, door de sporen die de zon nalaat. Oranje zorgt voor een overvloed terwijl rood en roze meer voor liefde en warmte staan. De ultieme kleuren om de koude winterdagen mee door te brengen.
Neem voor meer informatie, voorbeelden en deskundig advies contact op met studio-interio.com.


Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo