Interieur

Interieur architectuur tot in de details

Interieur architectuur tot in de details
In een landelijke dorpje in Brabant is een opmerkelijk nieuwbouwproject verwezenlijkt als vrije sector woning. Een mix van traditionele landelijke bouwstijl van een boerderij en klassieke elementen is gecombineerd met moderne architectuur. Van voor de start van de bouw is een interieurontwerpplan opgesteld welke niet alleen overeenkomstig was met de wensen van de opdrachtgever is maar deze ook nog overtrof.

“Wij bieden ontwerpen met tijdloze en smaakvolle meubels als uitgangspunt. Ons creatieve doel is interieurs te creëren die het leven van de bewoners verrijken”, zegt Ingrid Versmissen, oprichtster en eigenaresse van het eveneens in Riel gevestigde interieurarchitectuurbureau Studio Intério.

Interieur architectuur tot in de detailsNaast de opstelling van complete 2D, 3D visualisaties en het lichtplan werd ook de aankoop begeleiding van de meubels, accessoires en keuken voor hen verzorgd. Er is rekening gehouden met de mix van het landelijke, moderne exterieur van de boerderij. Dit heeft de interieurarchitecte terug laten komen in het interieur.

De ruimtelijke beleving

De woonkamer is het middelpunt van de woning hier komen de overige ruimtes van de woning samen. Door de vide boven de woonkamer naar de 1ste verdieping en het gebruik van veel grote en hoge ramen heeft het huis een prettige woon atmosfeer gekregen vanwege de natuurlijke lichtinval.

Met name de zwevende trap en de luxe speelse houten balustrade op de eerste etage zijn magnifieke bouwelementen die eruit springen. Ook de stoere stalen dubbele binnendeur tussen de woonkamer en de lounge die weg geschoven kunnen worden in de wanden zorgen voor extra privacy en een afgesloten werkkamer c.q. lounge met openhaard.

Interieur architectuur tot in de details

Architect Nic Berden van Vermeer architecten was verantwoordelijk voor het ontwerp van de woning en het project management naar de aannemer toe. In goed overleg tussen de opdrachtgever, interieur ontwerper Ingrid Versmissen en architect Nic Berden is er een prachtig eindresultaat ontstaan.

Voor meer informatie: www.studio-interio.com

Ook interessant