'Copper Blush', De Kleur van het Jaar 2015

28 december 2014 Bron: King George
`Copper Blush`, De Kleur van het Jaar 2015
Het toonaangevende Global Aesthetic Center van AkzoNobel, het moederbedrijf van verfmerk Levis, heeft voor het twaalfde jaar op rij een tint tot de trendkleur van het moment uitgeroepen. De Kleur van het Jaar 2015 volgens Levis wordt Copper Blush, een warm, koperachtig oranje dat symbool staat voor een positievere kijk op de wereld.

Elk jaar gaat het Global Aesthetic Center van AkzoNobel wereldwijd op zoek naar dé kleur die de tijdsgeest symboliseert en die dat jaar alomtegenwoordig zal zijn. In 2014 kaapte het koele blauw-groene Teal nog de titel weg. Voor volgend jaar valt de keuze op een beduidend warmere tint, Copper Blush.

Copper Blush is een diepe kleur die perfect combineert met roze, neutrale tinten, wit en andere oranje nuances, maar ook bij houtschakeringen en metallics zoals goud. De Kleur van het Jaar, die het midden houdt tussen roze en oranje, weerspiegelt een positievere kijk op de wereld. De tint is namelijk geïnspireerd door een groter idee: de zoektocht naar het positieve in het dagelijkse leven.

Levis Copper blush

De experts van het Global Aesthetic Center bereikten een consensus over de trend: “Het centrale idee voor 2015 is dat mensen nieuwe manieren ontdekken om hun leven kleur te geven en een warmere, zorgzamere samenleving voor ons allemaal te creëren.” Hiermee lanceren ze het belangrijkste kleurenthema van het jaar op het vlak van mode, architectuur, interieur en lifestyle.

Levis Copper blush


Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo