Let op ongenode gasten in je koffer!

3 augustus 2020 Bron: Bouw & Wonen
Let op ongenode gasten in je koffer!
Even dachten we dat er dit jaar geen vakantie in zou zitten in verband met de coronacrisis. Of hooguit in eigen land dan. Maar stilaan gooien veel landen hun grenzen toch weer open en dus zullen velen toch hun koffers pakken om er even lekker tussenuit te gaan. Is ook wel fijn natuurlijk, na al die maanden vooral veel thuis te zijn geweest. Eén belangrijke tip wel: zorg dat je geen ongenode gasten mee naar huis neemt, want dan krijgt je vakantie een vervelend staartje! Hoe dan? Lees gauw verder!

Hč, wat zijn dat?

Als je namelijk een paar weken na thuiskomst ineens last van bedwantsen hebt, dan is die leuke vakantie gauw vergeten! Bedwantsen? Wat dat zijn? Veel mensen hebben inderdaad nog geen idee, maar toch is het goed om er iets van te weten. Je zult namelijk maar met bedwantsen in je slaapkamer geconfronteerd worden, dan ben je nog niet jarig!

Hun snuitje in jouw huid

Bedwantsen zijn ieniemienie beestjes van een millimeter of 5 ŕ 6 groot die zich rond je bed verstoppen. Als je slaapt komen ze tevoorschijn, kruipen op je en prikken hun snuitje in jouw huid. Ze slurpen wat bloed op en laten zich weer van je afrollen. Jij merkt daar in je slaap niks van, maar de volgende dag heb je rode bultjes op je huid die verschrikkelijk jeuken. Als je er wat gevoelig voor bent, kan het nog uitmonden in uitslag ook.

De beestjes gaan uit zichzelf niet weg. Integendeel, het worden er elke week meer! Dan maar even in een andere kamer slapen? Goed idee! Maar de bedwantsen kunnen wel tot een jaar zonder bloed. Ze gaan dan in een zogenaamde ruststand, om weer wakker te worden als er iemand op het bed gaat liggen. En wie laat nou een kamer langer dan een jaar ongebruikt?

The Big Apple

Je pikt de bedwantsen over het algemeen op als je ergens op vakantie of op zakenreis bent. En denk niet dat je dat alleen in gribus-hotels overkomt! De befaamde Big Apple is de bedwantsenhoofdstad van de wereld, met het mondaine Manhattan als bedenkelijk middelpunt! De bedwantsen kruipen er in je koffer of kleren zodra je die op bed legt, dan wel tegen je bed aan zet. Heb je wel eens die uitvouwbare ‘klapstoeltjes’ gezien in een hotelkamer? Die zonder rugleuning? Dat zijn standaards voor je koffer!

Zo neem je bedwantsen mee naar huis zonder dat je er zelf erg in hebt. Ze kruipen gewoon in je koffer. Je komt er pas achter dat je ze hebt meegebracht als het te laat is. Dan zitten ze thuis al in en rond je bed en kom je niet meer van de beestjes af zonder de gespecialiseerde en geavanceerde hulp van Bedwantsenbestrijden.com.

Goed ruiken

Liever doe je ze dus niet op, die kleine bloedzuigers. Dat kun je voorkomen door ten eerste goed te ruiken als je je hotelkamer, pension, huisje, gehuurde stacaravan of cabin op een cruiseschip. Als er bedwantsen in de kamer zitten, zouden ze zich kunnen verraden door hun geur: een amandelachtig luchtje. Plof je koffer of kleren dus niet op bed (!!!) en check de naden van je matras goed. Kijk ook in gleuven en kieren van je bed. Zie je kleine beestjes of vale zwartbruine strepen, dan is het mis. Waarschuw in zo’n geval de receptie en ga daar niet slapen!

Een leuk vintage bedlampje

Je kunt ook bedwantsen mee naar huis nemen uit een zaak met tweedehands spullen. Een leuk ‘vintage’ nachtkastje of bedlampje kan bedwantsen bevatten. In theorie kunnen ze zelfs in kleding zitten. Check alles dus goed voor je het mee naar huis neemt en als het iets van textiel betreft, kijk of je het op 60 graden kunt wassen.

Kortom: geniet van een fijne vakantie, maar let erop dat je geen ongenode gasten mee naar huis brengt, want je bent er zomaar niet van af!

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo