Nieuwbouw

Zo voorkom je ongedierte in je nieuwbouwhuis

Zo voorkom je ongedierte in je nieuwbouwhuis
Ratten, muizen, bed wantsen, wespen. Zomaar een paar beestjes die in huis voor kunnen komen. Niemand heeft zin in een ongedierteplaag dus kun je maar beter ervoor zorgen dat deze er niet komt. Gelukkig hebben wij een aantal tips waarmee je ongedierte in huis zo veel mogelijk kunt voorkomen.

Wat zeg je? In een nieuwbouwhuis?

Je zou denken dat in een nieuw huis de kans klein is dat je ongedierte tegenkomt. Maar niets is minder waar. Zelfs in nieuwbouwhuizen kun je last krijgen van ongedierte. Heb je je huis laten isoleren en denk je dat er daardoor geen wespen meer binnenkomen? Helaas, zelfs in de 3 tot 5 centimeter ruimte die overblijft in je spouwmuur kunnen wespen een mooi nest bouwen. En ratten en muizen houden bijvoorbeeld enorm van (binnen)tuinen en parken en laat je die nou net vaak zien in een nieuwbouwwijk...

De belangrijkste voorzorgsmaatregelen

Volgens meerdere ongediertebestrijders is het bestrijden van ongedierte een samenspel tussen de klant en bestrijder. Zij kunnen alle ongedierteproblemen oplossen maar het is belangrijk dat de klant ook zelf zijn steentje bijdraagt. In dit rijtje staan de allerbelangrijkste voorzorgsmaatregelen om overlast van ongedierte te voorkomen.

  1. Vermijd zwerfafval en rondslingerend voedsel, stop dus al je afval in afgesloten vuilniszakken en zet het niet zomaar buiten neer, maar stop het in een afgesloten bak.
  2. Dicht openingen in je huis goed af, al het ongedierte kan door de kleinste openingen in je huis al naar binnen komen.
  3. Houd je huis goed schoon, ongedierte komt alleen je huis binnen als ze op zoek zijn naar eten. En wanneer daar vanalles te vinden is, kun je wachten dat het ongedierte erop af komt.

Wat kan een expert voor je betekenen?

Mochten bovenstaande voorzorgsmaatregelen niet werken tegen het ongedierte, dan zijn er nog altijd de experts. Zij kunnen alle verschillende soorten ongedierte bestrijden. Volgens Kees Bruers van Traas Midden-Brabant komen er in zijn provincie aardig wat ratten voor. "In Brabant kom je relatief vaak de zwarte rat tegen, waar in andere provincies vooral de bruine rat aan een opmars bezig is. De zwarte rat is een dier dat heel moeilijk te bestrijden is, want ze zijn superslim en zeer wantrouwend. Daardoor lopen ze vrolijk om valletjes heen en laten ze één rat voorproeven van alles wat ze tegenkomen." Voor het bestrijden van de zwarte ray moet je dus echt een professional inschakelen.

Advies nodig? Neem contact op met Beestjes Kwijt

Heb je last van ongedierte of zelfs te maken met een ware plaag? Gelukkig heeft Beestjeskwijt professionele ongediertebestrijders in huis. Schroom niet om deze vakman in te schakelen. Hij kan je van je ongedierteprobleem af helpen en je advies geven om een ongedierteplaag in de toekomst te voorkomen. Hij zal je altijd eerst een plan van aanpak presenteren met een bijbehorende prijs. Ga je daarmee akkoord, dan gaat hij aan de slag. Zo ben jij in een mum van tijd van je ongedierte af!

Ook interessant