Largo Wood: Warm hout en fluwelig glas

23 oktober 2014 Bron: Interlinka
Joli maakt zich op voor een warm en fluwelig najaar. Het Belgische meubellabel breidt de serie Largo uit met Largo Wood, een gloednieuwe tafelcollectie en zitbank. Het bestaande stoelontwerp RafaŽl is vanaf nu eveneens verkrijgbaar in een nieuwe uitvoering met hout. Het zijn de poten van natuurkleurig, geolied massief eikenhout en hun specifieke vorm die de ontwerpen van Largo Wood hedendaagse verfijning geven. De slanke neus van het profiel van de poten is naar buiten gericht, de bredere profielbasis naar binnen. Dat zowel de profielneus van de tafelpoten als het tafelblad 9 mm dik zijn, zet de elegantie extra in de verf.

Fluweelzacht glas

Op de tafels Largo Wood ligt een ĎMatiluxí-glazen tafelblad. Kenmerkend voor dit glas is de gezuurde bovenkant die fluwelig aanvoelt en de witte, taupe of met een trendy carraramarmerprint gekleurde onderkant.

Je zou het niet vermoeden van dit fluwelig aanvoelend glas, maar dit type veiligheidsglas kan tegen een stoot. Bovendien is het glazen tafelblad weinig gevoelig voor krassen, en is het kleurvast en vorstbestendig. Doordat de bovenkant gezuurd is, reflecteert het glas niet, zijn stofdeeltjes en vette vingers niet zichtbaar en laat een poetsbeurt met een natte doek geen strepen na.

Het glazen tafelblad en de kunstlederen zitting van de bank rusten op een frame van wit, taupe, cacaobruin, antraciet of zwart gelakt aluminium.

Largo Wood: Warm hout en fluwelig glas

Elegante RafaŽl

Ook het stoelontwerp RafaŽl gaat de houttoer op en krijgt een nieuwe uitvoering. Elegant is het minste wat je van Rafšel kan zeggen. Dat is te danken aan de vier slanke eikenhouten stoelpoten en de comfortabel gevormde rug en zitting in glad en weerbestendig wit, zwart of taupe kunstleder.

Hou je van flexibel combineren, dan is de combinatie van de zitbank Largo Wood, die kan uitgerust worden met een rugleuning, en de stoelen RafaŽl iets voor jou.

Grote familie

Largo Wood telt in totaal zeven eettafels waarvan zes rechthoekige en ťťn vierkante versie van 1 m x 1 m. Aan de grootste rechthoekige versie van maar liefst 3 meter lang en 1 m breed kunnen minimum 12 comfortabel zitten - ideaal dus voor wie graag volk over de vloer krijgt. Daarnaast zijn er twee royale salontafels (1m x 1m en 1,3 m x 1 m) en een 55 cm hoog bijzettafeltje.

Largo Wood: Warm hout en fluwelig glas

De aanbevolen verkoopprijs van de eettafels, salontafels en zitbanken Largo Wood begint respectievelijk vanaf 2.400 euro, 1.650 euro en 1.570 euro. De aanbevolen verkoopprijs van de stoel RafaŽl met houten pootjes bedraagt 390 euro.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Easykit
  • bouwinfo