Wonen in stijl: het comfort van een nette woning

Bron: Logic-Immo
Wonen in stijl: het comfort van een nette woning
Wonen in stijl heeft voor veel mensen een andere betekenis. Terwijl voor de ene een strakke, moderne woning het summum van stijl is, zal een ander zich beter voelen in een woning in een landelijke stijl. Maar één ding staat vast, karakter is stijlvol. We kunnen er niet onder uit; we wonen steeds kleiner. Enerzijds stijgen de woningprijzen, maar steeds vaker is het een bewuste keuze. Wie graag in een stad woont, dicht bij de winkels, restaurants en accommodaties zal vaker aan ruimte moeten toegeven dan zij die er voor kiezen op het platteland te gaan wonen. Betekent dit dan dat het niet klein kan? Zeker niet. Kleurgebruik en interieurkeuzes kunnen ruimtes groter doen lijken of ze net knus en gezellig maken.

Wonen in stijl hoeft niet per se duur te zijn

Goed nieuws! Je hoeft geen hopen geld uit te geven aan stijlvol wonen. Zo goed als iedereen kan in stijl leven op zijn manier. Als stijl voor jouw overeenkomt met een origineel schilderij van Picasso of Rembrand is het een ander verhaal uiteraard, maar wie zich tevreden stelt met goedkopere varianten kan er zeker iets even stijlvol van maken. Laat je inspireren door kunstenaars, designers, interieurs uit de magazines en doe er toch gewoon je eigen ding mee.

Inspiratie nodig?

De magazines staan vol stijlvolle interieurs en ideeën voor droomwoningen. Maar ook op beurzen en rommelmarkten kan je heel wat inspiratie opdoen. Het enige wat je hoeft te doen, is de stijl te vertalen naar jouw woonplaats en budget en klaar is kees. Wie tijd heeft en handig is, kan bovendien perfect zelf aan de slag. Een zelfgemaakt meubelstuk of accessoire geeft je interieur net dat tikkeltje meer!

Ecologisch en stijlvol wonen

Het is een trend die al langer meegaat, maar wat is er fijner dan meubels een tweede leven te geven? Zo heb je een uniek meubelstuk, helemaal zoals je het zelf wil en bepaal je zelf je budget. Bovendien recycleer je op die manier voorwerpen die anders zouden weggegooid worden. Kijk in kringloopwinkels, op marktjes en op tweedehandswebsites. Ogen open is de boodschap!

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo