Woonprojecten

Lancering van het gloednieuwe woonproject 'Residentie Colette' in Leopoldsburg

Lancering van het gloednieuwe woonproject 'Residentie Colette' in Leopoldsburg
Projectontwikkelaar Custombuild, gekend voor het bouwen van eigentijdse, duurzame nieuwbouwprojecten, lanceert vandaag zijn gloednieuwe woonproject “Residentie Colette” op de hoek van de Generaal De Krahestraat en de Nicolaylaan, in Leopoldsburg. Residentie Colette – Colette is een knipoog naar de gekende lokale specialiteit ‘Colettekes Rijstpap’ – telt 38 energiezuinige appartementen met 1, 2 of 3 slaapkamers, een privéterras, een ruime ondergrondse parkeergarage en een mooie gezellige binnentuin met een wadi. Ideaal voor een eerste eigen stek of voor wie zijn/haar groot huis wil inruilen voor een magnifiek appartement dat bovendien ecologisch én energiezuinig is. Ook qua locatie is het project perfect gelegen: op wandelafstand van de gezellige dorpskern, vlakbij het station en de autostrade. Voor de realisatie van het woonproject werkt Custombuild samen met het succesvolle architectenbureau dbv-architecten uit Hasselt. De voorbereidende werken vangen aan in het voorjaar 2024. De oplevering staat gepland voor eind 2026. Meer info: www.residentiecolette.be.

Residentie Colette in Leopoldsburg - Custombuild

Residentie Colette: zorgeloos en groen wonen

Residentie “Colette” is in alle opzichten een eigentijds woonproject. De lichte gevelsteen, het antraciet buitenschrijnwerk en de architectonische betonnen gevelplinten die de banden rondom het gebouw vormen, zorgen voor een frisse, hedendaagse ‘look’. Dankzij de knappe, strakke architectuur gaat de stijlvolle constructie naadloos over in de omgeving. Residentie Colette omvat vijf bouwlagen met 38 moderne, energiezuinige appartementen, met elk een eigen privéterras. Er is keuze tussen appartementen met één, twee of drie slaapkamers. Naast de privatieve terrassen biedt de residentie ook een gezellige, gemeenschappelijke, groene plek aan de residenten: een pittoreske binnentuin waar je in alle rust kan genieten van uiteenlopende groenelementen alsook van een waterpartij zijnde een wadi[1]. Verder kunnen de bewoners van het woonproject hun auto en/of fiets altijd kwijt in de ruime, ondergrondse parking van het gebouw die toegankelijk is via de Nicolaylaan. Hier zijn 38 parkeerplaatsen voorzien, waarvan drie voor mindervaliden, 38 bergingen en 44 fietsstaanplaatsen. Bovengronds zijn er ook nog eens 13 extra parkeerplaatsen, waarvan één voor mindervaliden, en 75 fietsstaanplaatsen. Sébastien François, zaakvoerder van Custombuild, vult aan: “Eén plekje wordt exclusief voorbehouden voor autodelen. Dit past 100 % in onze toekomstvisie rond mobiliteit en wonen.”

Een ecologisch en energiezuinig bouwproject

De implementatie van hoogstaand kwalitatieve en duurzame materialen bij de realisatie van het woonproject is voor zowel Custombuild als dbv-architecten een absolute prioriteit, alsook het ecologische en het energiezuinige aspect. Zo gaat Sébastien François van Custombuild verder: “Residentie Colette is helemaal klaar voor de toekomst. We leggen de ecologische lat hoog en zetten maximaal in op de infiltratie van regenwater in de grond. De looppaden in de tuin worden, waar mogelijk, aangelegd met waterdoorlatende materialen. Daarbovenop maken we plaats voor een wadi op het terrein. Daarnaast is energie een heel belangrijk gegeven voor ons. We garanderen dat alle appartementen een maximaal E-peil van E30 hebben en aan alle EPB-eisen voldoen. Dat doen we bijvoorbeeld door warmtepompen te installeren. Zo verbruiken de nieuwbouwappartementen weinig energie voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Daarom krijgen ze het label van BEN-woningen, wat staat voor ‘bijna-energieneutraal’.”

Residentie Colette in Leopoldsburg - Custombuild

Interieurinrichting & assistentieverlening

Alle appartementen zijn eenvoudig qua onderhoud, makkelijk te verwarmen én zijn mooi afgewerkt. Elke woonunit kan, volgens de wensen en behoeften van de koper, ingericht worden. In overleg met de bewoners zorgt de klantenbegeleidster van Custombuild er vervolgens voor dat alle woningen tot in detail ‘gestyled’ worden. De focus ligt telkens op kwaliteit. De 360° service is het grondbeginsel van Custombuild: van het bouwontwerp tot de persoonlijke opvolging van de inrichting van het interieur en andere mogelijke zaken die de bewoners wensen in het kader van levensbestendig wonen. In Residentie Colette blijf je zo lang je wenst zelfstandig wonen. De residentie is ook overal makkelijk toegankelijk voor andersvaliden.

Naam “Residentie Colette”

Waar haalde Custombuild de mosterd voor deze naam, of in dit geval: de rijstpap? Bij niemand minder dan Maria Coletta Reynders. Begin jaren 1900 verkocht ze in haar Café Colette zelfgemaakte rijstpap volgens een eeuwenoud recept. En dit werd zéér gesmaakt door de lokale bevolking. Op zondag genoten de soldaten, die in de kazerne van Leopoldsburg gevestigd waren, massaal van deze lekkernij. Zo groeide Coletteke Rijstpap uit tot een bekend dorpsfiguur in Leopoldsburg en ver daarbuiten en is Colettekes Rijstpap tot op heden nog steeds een op en top lokale specialiteit. Vandaar de naamkeuze voor het woonproject.

Bereikbaarheid & troeven van Leopoldsburg

“Residentie Colette” bevindt zich op een geweldige locatie in het gastvrije en bruisende Leopoldsburg: op wandelafstand van verschillende supermarktketens en het gezellige centrum. Daarnaast ligt het appartementsgebouw ook vlakbij verschillende invalswegen (de E313 en de E314) en op een boogscheut van het station van Leopoldsburg, met dagelijks rechtstreekse verbindingen naar Hasselt en Antwerpen. Tevens kan je gebruikmaken van een ruim aantal buslijnen. Verder kan je in Leopoldsburg ook heerlijk fietsen of wandelen, of je culturele honger stillen in o.a. het Mijnmuseum of het Museum van het Kamp van Beverlo. En last but not least, vind je er verschillende, hemels lekkere specialiteiten waaronder de Kampse borrel (een eeuwenoude graanjenever met 22 heidekruiden), de Soldaat (een karaktervol, blond bier met een zachte smaak en een licht bittere afdronk), de Kampse soldatenkoek en uiteraard niet te vergeten… Colletekes rijstpap. Leopoldsburg staat gekend als een bijzonder warme gemeente met vriendelijke inwoners, een sterk gemeenschapsgevoel en talloze activiteiten.

Algemene info en verkoop

Custombuild start vandaag met de verkoop van de 38 appartementen. Geïnteresseerden kunnen telefonisch contact opnemen met Custombuild voor een afspraak op het nummer 03/376 15 50 of via e-mail: info@custombuild.be.